Mano Gargždai



Endriejavo parapijos pagyvenusių žmonių dienos centras paminėjo vienų metų sukaktį

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Į nuotaikingą šventę, prasidėjusią Šventosiomis mišiomis Šv. apaštalo Andriejaus bažnyčioje, kurias aukojo kunigas Stasys Šlepavičius ir jau prieš keletą mėnesių persikėlęs į kitą parapiją Stanislovas Anužis, atvyko meras Vaclovas Dačkauskas, jo pavaduotoja Rūta Cirtautaitė, Administracijos direktoriaus pavaduotoja Ligita Liutikienė ir Socialinės paramos skyriaus vedėja Dalia Gumuliauskienė. Svečius pasitiko Endriejavo seniūnijos seniūnė Laimutė Šunokienė.

 

Renginys tęsėsi šalia bažnyčios įsikūrusiame ir dabar jau 44 pagyvenusius žmones priimančiame centre, išpuoštame lankytojų darbais. Visi kartu pasižiūrėjo filmuką apie 2015−2016 metų centro veiklą, pavadintą „Pasaka „išminties istorija“. Apie tai, kaip visiems sekėsi, pasakojo centrui vadovaujanti socialinė darbuotoja Laima Račkienė, daug gražių linkėjimų išsakė visi rajono vadovai. Meras Vaclovas Dačkauskas įteikė praktiškų dovanų.

Endriejavo seniūnijos seniūnė Laimutė Šunokienė dėkojo centro įkūrėjui kunigui Stanislovui Anužiui ir visiems rajono vadovams už paskatinimą, palaikymą ir visokeriopą paramą.

Centro darbuotojus taip pat pasveikino Endriejavo pagrindinės mokyklos direktoriaus pavaduotoja Virginija Varnelienė, gražių eilėraštukų paskaitė mokiniai: trečiokė Liucija Grudzinksiatė ir penktokas Ignas Račkus.

Ši senjorams maloni ir daugeliui antraisiais namais tapusi įstaiga įkurta Endriejavo parapijos iniciatyva, skatinant rajono Savivaldybei, pagal projektą gavus Europos Sąjungos paramą (apie 87 tūkst. eurų). Pastato fasadinėms sienoms apšiltinti lėšų skyrė Savivaldybė. Antrame aukšte įsikūrusi klebonija.

Čia senieji endriejaviškiai gauna kokybiškas paslaugas, palaikomi socialiniai įgūdžiai, taigi − ilgiau išlieka savarankiški, guvūs ir linksmi. Kiekvienas atranda, ką veikti – skaityti ir aptarti spaudą, piešti, megzti, kurti įvairius rankdarbius, žaisti šaškėm, šachmatais ir kitus stalo žaidimus. Vienu metu čia leisti laiką gali 5–6 žmonės be nakvynės ir pietų 4 valandas per dieną. Pagal projektą ši veikla turi būti vykdoma 5 metus, tačiau jau dabar nekyla abejonių, kad laikotarpis bus pratęstas.

Savivaldybė centro veiklai skiria po 13 tūkst. 902 eurus kasmet patalpų šildymui ir kitoms komunalinėms paslaugoms bei darbuotojų atlyginimams. Lėšų skiriama 2 etatams išlaikyti, kurie padalinti 4 darbuotojams.

Be socialinės darbuotojos Laimos Račkienės, čia dirba jos padėjėjos – Daina Grudzinskienė ir Laima Bulvydienė. Ir gimtadienio šventės metu jos sukosi aplink ir aptarnavo svečius ir senjorus, kurie ir dainavo, ir paeiliui pasaką sekė. Žinoma, sudainuota ir ilgiausių metų, dalytasi prisiminimais.

Prisiminimais dalijosi ir prasmingų linkėjimų išsakė buvusi mokytoja, vyriausia centro lankytoja Barbora Gaudiešienė, kuri taip pat raiškiai padeklamavo S. Nėries eilėraštį. Gražiai kalbėjo ir Aldona Laucevičienė, Marijona Ašmontienė ir kiti.

Koncertavo Endriejavo kultūros namų meno vadovė Aida Liutikienė ir Algimantas.

Ilgiausių metų Endriejavo parapijos pagyvenusių žmonių dienos centrui – šviesos žiburėliui miestelyje prie didelio kelio!

 

Klaipėdos rajono savivaldybės nuotraukos (daugiau – čia):

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 288 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,