Mano Gargždai



„Naminuke“ – advento vakaronė kitaip (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Simos Ulvikienės nuotr. Simos Ulvikienės nuotr.

Advento antros dienos pavakarę į Gargždų lopšelį-darželį „Naminukas“ susirinko ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo vaikai, pradinių klasių pedagogai, ugdytinių tėvai, svečiai-lektoriai: Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos vyriausioji specialistė, Gargždų kultūros centro folklorinio ansamblio „Cyrulelis“ narė Irena Barbšienė, bitininkas Nikolajus Gorčiakov.

 

Irena Barbšienė susirinkusiuosius supažindino su Klaipėdos krašto tautiniu kostiumu, kuriuo pati ir buvo pasipuošusi, palygino jį su žemaičių apdaru. Po viešnios, pritariant susirinkusiems, sudainuotos liaudiškos dainos bičiuliams, bitininkas Anatolijus Gorčiakov papasakojo apie bites, supažindino su bičių produktais, bitininko apranga anksčiau ir dabar. Žvakių liejimo subtilybių pabandė kiekvienas ugdytinis.

Vaikus ir tėvelius pasigaminti žvakes iš vaško lakštų mokino Vaida Račkauskienė, ugdytinės mama, taip pat bitininkė. Pačių pasigamintos žvakės skleis šilumą kiekvieno namuose.

Vakaronėje skambėjo advento dainos. Vaikai žaidė žaidimus, sekė pasakas, užminė mįslių. Pateikti klausimai tėvus ir svečius privertė gerai pasukti galvas.

Advento vakaronė – pirmas tradicine tapusios etnokultūros savaitės „Iš lobių skrynelės“ renginys (kitos savaitės dienos taip pat kupinos įvairių etno renginių).

Antrus metus iš eilės vakaronę organizuoja Danutė Surplienė, priešmokyklinio ugdymo grupės „Boružėlės“ pedagogė, auklėtoja metodininkė, noriai įsitraukė ir Jūratė Petrusevičienė, šios grupės auklėtoja. Joms talkino Jūratė Dirškienė, vyresnioji meninio ugdymo pedagogė. Pedagogės ieškojo naujų organizavimo būdų bei formų, tradicijas ir papročius pristatė kitaip.

Manau, kad nauja vakaronės organizavimo forma, nenukrypstant nuo papročių ir tradicijų, šiandienos  tėvams ir vaikams praplėtė žinias apie advento, Kalėdų laikotarpį, ugdė dorinį vaikų elgesį, prieraišumą tėviškei, stiprino ryšius su artimaisiais, puoselėjant etninės kultūros tradicijų tęstinumą.

 

Vakaro akimirkos – Simos Ulvikienės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 676 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,