Mano Gargždai



Sporto šventė Tarptautinei neįgaliųjų dienai paminėti

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Jovitos Paulikienės nuotr. Jovitos Paulikienės nuotr.

Gruodžio 3-oji – Tarptautinė neįgaliųjų diena, minima Jungtinių Tautų Organizacijos visame pasaulyje nuo 1992 m.

 

Šią dieną visoje Lietuvoje organizuojami renginiai, kurių tikslas – atkreipti dėmesį į žmonių su negalia problemas ir dalintis su jais žmogiškomis vertybėmis.

Šiemet „Klaipėdos sporto šventė“, skirta Tarptautinei žmonių su negalia dienai paminėti, vyko gruodžio 2 dieną. Šventės tikslas  stiprinti neįgaliųjų pilnavertiškumo jausmą ir gerinti jų fizinę būklę, suteikti galimybę saviraiškai, skatinti socialinį bendravimą tarpusavyje ir su sveikais žmonėmis, padėti neįgaliesiems integruotis į bendrą visuomenės gyvenimą, išsiaiškinti pajėgiausius atskirų sporto šakų nugalėtojus.

Viliaus Gaigalaičio globos namų gyventojai jau šeštą kartą dalyvavo šventėje, kuri tradiciškai vyko lengvosios atletikos manieže Klaipėdoje. Įvairią negalią turintys žmonės varžėsi smiginio, rankų lenkimo, krepšinio 3 prieš 3, baudų mėtymo, figūrinio važiavimo neįgaliųjų vežimėliais, bočios, stalo teniso, šaškių rungtyse.

Viliaus Gaigalaičio globos namų gyventojus, kaip ir kasmet, lydėjo sėkmė: Irena Marijošienė iškovojo dvi pirmas vietas smiginio rungtyje, III vietą rankų lenkimo varžybose. Andrius Parakininkas laimėjo III vietą smiginio rungtyje. Gerai sekėsi ir Juozui Deksniui – jis rankų lenkimo rungtyje laimėjo II vietą.

Iš sporto šventės dalyviai ir nugalėtojai grįžo laimingi, linksmi, pasisėmę energijos, gerai nusiteikę, pabendravę su likimo draugais. Ypač džiugu laimėjusiems prizines vietas: nugalėtojai apdovanoti diplomais ir atminimo dovanėlėmis.

 

Šventės akimirkos – Jovitos Paulikienės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 218 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,