Mano Gargždai



Tautodailininkų darbai papuošė muziejų (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Klaipėdos rajono tautodailininkai. S.Ulvikienės nuotr. Klaipėdos rajono tautodailininkai. S.Ulvikienės nuotr.

Klaipėdos rajono tautodailininkų darbų paroda gruodžio 9-ąją liaudies meno mylėtojus jau vienuoliktą kartą sukvietė į Gargždų krašto muziejų.

 

Parodoje autorinius kūrinius pristatė septyniolika Klaipėdos rajono tautodailininkų: P. Balsys, M. Borisovas, R. Bružienė, V. Bružas, B. Dumbrauskienė, V. Kaubrienė, V. Krauleidienė, A. Pociuvienė, R. Riaukė, V. Ridikienė, A. Ridikas, I. Rimeika, S. Rumbutis, R. Šalčiuvienė, S. Šmaižienė, I. Viliūtė, S. Kausteklienė. Taip pat parodoje savo kūrinius eksponavo ir kviestiniai svečiai: D. Rekašiūtė, A. Jankeliūnienė, A. Jankeliūnas.

„Klaipėdos rajono tautodailininkų šeima sukrovė ne vieną kraitį, kuriuo šiandien dalinasi su Jumis. Jie turtingi savo darbais, kūryba, iniciatyvomis, turtingi vidumi. Mes galime pabandyti pajusti, kiek meilės įdėta į kiekvieną iš šių darbų“, – parodą pavadinimu „Skrynios paslaptys“ atidarė Veiviržėnų kultūros centro kultūrinės veiklos vadybininkė Inesa Gaudutytė.

Buvo galima pasidžiaugti išskirtiniais ir unikaliais eksponatais iš medžio, tekstilės, akmens, odos, molio ir kitų medžiagų. Pristatyti paveikslai, skulptūros, drožiniai, drabužiai ir aksesuarai, įvairios meninės kompozicijos.

Pasveikinti parodos dalyvių atvyko Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktorius Sigitas Karbauskas, Tarybos nariai Rasa Petrauskienė ir Česlovas Tarvydas.

S. Karbauskas tautodailininkų parodą siūlė suorganizuoti ir perkelti į kitas erdves, pavyzdžiui „Mercedes“ centrą.  Autoriams jis įteikė Klaipėdos rajoną reprezentuojančius albumus.

Vienas iš tautodailininkų – P. Balsys – kvietė diskutuoti apie tautodailės darbų pristatymą platesniame kontekste.

„Mes norėtume, kad pasaulis pamatytų mūsų darbus“, – parodoje sakė medžio drožėjas, skulptorius.

Tarybos narė R. Petrauskienė, sveikindama parodos autorius, linkėjo, kad darbai būtų pritaikyti pagal paskirtį.

 „Pernai parodoje pamačiau V. Krauleidienės juodą suknelę, man pavyko ją įsigyti. Noriu pasakyti, kad šie kūriniai yra ne tik parodai skirti, bet ir gyvenimui“, – sakė Tarybos narė.

Lietuvos tautodailininkų sąjungos Žemaitijos skyriaus pirmininkė Vida Šmitienė dėkojo Gargždų tautodailininkų vadovei Ritai Riaukei už menininkų subūrimą šiai parodai, apgailestavo, kad V. Majoro premija šiemet nebuvo skirta tautodailininkui P. Balsiui.

Gargždų tautodailininkų vadovei Ritai Riaukei simbolinę dovaną įteikė ir parodos organizatoriai – Gargždų krašto muziejaus atstovė Karolina Juočerienė.

Muzikiniais kūriniais vakarą praskaidrino Veiviržėnų kultūros centro dainininkės Neda Ir Lijana.

Paroda Gargždų krašto muziejuje eksponuojama iki 2017 m. sausio 14 d.

 

 

Parodos atidarymo akimirkos – Simos Ulvikienės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 416 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,