Mano Gargždai



Kvadrato varžybose stipriausi buvo doviliškiai

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Zigmo Bitino nuotrauka Zigmo Bitino nuotrauka

Gruodžio 13 dieną Vėžaičių pagrindinės mokyklos sporto salėje vyko Klaipėdos rajono kaimo vietovių mokyklų 2006 metų gimimo ir jaunesnių moksleivių kvadrato varžybos.

 

Jose dalyvavo net 9 komandos, tai moksleiviai iš Dovilų, Ketvergių, Šiūparių, Endriejavo ir Vėžaičių pagrindinių mokyklų, Slengių ir Pašlūžmio mokyklų–daugiafunkcių centrų ir Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos. Išskirtinėmis teisėmis varžybose dalyvavo ir Gargždų „Minijos“ progimnazijos kvadrato atstovai.

Iš pradžių komandos burtų keliu buvo suskirstytos po tris į tris pogrupius. Vėliau pogrupių nugalėtojai kovojo dėl 1–3 vietų.

„A“ pogrupyje burtai suvedė Endriejavą, Pašlūžmį ir Miniją, „B“ pogrupyje – Slengius, Vėžaičius, Veiviržėnus, o „C“ pogrupyje – Šiūparius, Ketvergius, Dovilus.

Burtai taip susiklostė, kad visi pogrupiai turėjo ryškius lyderius. „A“ pogrupyje dominavo „Minijos“ progimnazijos moksleiviai, gan nesunkiai įveikę savo varžovus, „B“ pogrupyje – veiviržėniškiai, o „C“ pogrupyje – Dovilų pagrindinės mokyklos moksleiviai.

Finaliniai mačai buvo labai atkaklūs, permainingi, su dramatiškomis atomazgomis. Dovilai tik trečiajame kėlinyje rezultatu 3:2 sugebėjo įveikti Veiviržėnus. Vos atgavę jėgas, veiviržėniškiai vėl stojo į mūšį – šįkart su „Minijos“ moksleiviais.

Negana to, jie pirmą kėlinį laimėjo rezultatu 8:3. Deja, jėgų toliau kovoti neužteko. Kituose dvejuose kėliniuose dominavo „Minijos“ progimnazijos sportininkai. Galutinį tašką varžybose padėjo dvi pajėgiausios komandos – „Minija“ ir Dovilai.

Tai buvo tikrų dviejų lygiaverčių varžovų dvikova, pasibaigusi doviliškių pergale rezultatu 2:0 (7:6, 8:5). Dovilų pagrindinės mokyklos moksleiviai, vadovaujami mokytojų Almos Krušinskienės ir Arūno Šimkevičiaus, iškovojo mokyklai 30 premijinių taškų ir įgijo teisę atstovauti rajonui jau kitąmet vyksiančiose respublikinėse varžybose. „Minijos“ progimnazijos moksleiviams atiteko 25 premijiniai taškai, o Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijai – 22 taškai.

Mačų dėl kitų vietų nebuvo, bet pagal geresnius rodiklius likusios komandos išsidėstė tokia tvarka: 4. Endriejavas (20 premijinių taškų), 5. Ketvergiai (19 tšk.), 6. Vėžaičiai (18 tšk.), 7. Slengiai (17 tšk.), 8. Šiūpariai (16 tšk.), 9. Pašlūžmis (15 tšk.).

 

Varžybų akimirkos – Zigmo Bitino nuotraukose:

 

  

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 509 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,