Logo
 Spausdinti šį puslapį

Gargžduose eglių šakos išdalintos akimirksniu (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
A. Rimkuvienės nuotr. A. Rimkuvienės nuotr.

Klaipėdos rajono gyventojams rūpi gamta – antradienį Gargžduose, Savivaldybės aikštėje, miškininkai išdalino 1000 eglių šakų.

 

Tai – tradicinė Generalinės miškų urėdijos, Aplinkos ministerijos ir visų 42 miškų urėdijų organizuojama akcija „Parsinešk Kalėdas į savo namus“, kurios metu visoje Lietuvoje išdalinama daugiau nei 100 tūkstančių eglių šakų. Taip siekiama saugoti gamtą, mat miškininkų dalinamos eglės šakos atkeliauja iš kirtaviečių, kur jos nugenėjamos brandžios, ilgamečiame plane numatomų kirsti medžių.

Kaip teigė Vėžaičių girininkijos girininkas Vidas Pakamorė, gyventojai noriai nešasi šias šakas į savo namus, dažniausiai jų nelieka greičiau nei per pusvalandį.

Portalo mano-gargzdai.lt pakalbinta gargždiškė Marija teigė, kad puošti kirstą eglę yra gaila, todėl į namus norisi parsinešti mišku kvepiančias eglės šakas. Ji taip pat paatviravo, kad namuose jau yra papuošta vazone auganti eglutė, kuri pavasarį bus pasodinta lauke.

Gyventojai, tarp kurių – ir jauni, ir vyresni, nesikuklindami stvėrė ne po vieną, bet po kelias šakas, todėl jų neliko itin greitai.

 

Akcijos „Parsinešk Kalėdas į savo namus“ akimirkos Gargžduose – A.Rimkuvienės nuotraukose:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,