Mano Gargždai



Gimnazistai džiaugiasi savanoryste

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Gimnazistai savanoriai. Dalyvių nuotr. Gimnazistai savanoriai. Dalyvių nuotr.

Jau antrus metus Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos IVh klasės mokiniai savanoriauja Gargždų socialinių paslaugų centre. Susitikimus nuspalvindami geromis emocijomis, dovanėlėmis ir kūrybiniais gebėjimais, gimnazistai džiugina dienos centro neįgaliuosius, patys išgyvena bendrystės, savitarpio supratimo, pagarbos jausmus.

 

Įspūdžiais apie savanorystę dalijasi gimnazistė Benita Srėbaliūtė.

Savanorystė – tai pati geriausia galimybė padėti kitiems, kartu realizuojant savo gabumus, talentus, išgyventi naujas patirtis, išsiugdyti naujus įgūdžius. Ši nuostabi veikla padėjo mums patikėti, kad savo rankomis ir savo iniciatyva galime pakeisti pasaulį. Kiekvienas žmogus pasaulyje privalo suvokti, kad nėra tobulas ir niekada tokiu nebus. Bet juk tai nėra blogai! Rūpindamiesi kitais mes pasijutome svarbūs. Žmogui, kuris į susitikimą atėjo nuliūdęs ir nerandantis sau vietos dideliame pasaulyje, mes stengėmės perteikti geriausias emocijas, pačius šilčiausius jausmus, kad žmogus, mums išėjus, vėl imtų šypsotis. Šilčiausiomis emocijomis pasikrauna ne tik jie, bet ir mes. Tai tiesiog nuostabu!

Jau antrus metus per advento laikotarpį skubėjome aplankyti savo naujuosius draugus – Socialinių paslaugų centro lankytojus. Dalinomės šiltomis, jaukiomis ir pačiomis geriausiomis emocijomis, giedojome advento giesmes jiems ir su jais, džiaugėmės neįgalių mūsų draugų kalėdiniu pasirodymu. Šios savanorystės valandos leido mums suprasti, kiek nedaug reikia žmogui – tik šypsenos, gero žodžio, nuoširdaus klausimo ir tokio pat atsakymo – kad jis pasijustų laimingesnis.

Gali būti, kad bendras mūsų, gimnazistų, ir dienos centro lankytojų susitikimas paskutinis – mes jau abiturientai, ir per kitas Kalėdas, tikėtina, būsime pasklidę po Lietuvą ar net Europą, tačiau tikrai žinome, kad savanoriais būsime ir toliau. Gal kitose veiklose, su kitais žmonėmis.  

 

Akimirkos iš veiklų – savanorių nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 282 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,