Logo
 Spausdinti šį puslapį

Bibliotekoje vyko susitikimai su Lietuvos menininkais

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Susitikimo akimirka. Bibliotekos nuotr. Susitikimo akimirka. Bibliotekos nuotr.

2016 metai buvo paskelbti Bibliotekų metais. Klaipėdos rajono savivaldybės Jono Lankučio viešoji biblioteka vykdė projektus, kurių dėka vyko daug įvairių renginių: susitikimai su rašytojais, visuomenės veikėjais, dailininkais, rajono literatais, vyko jų kūrybos pristatymai. Projektas  „Aš patikėjau popieriui kaip draugui“  suteikė galimybę sukviesti bibliotekos lankytojus bei visą rajono bendruomenę susipažinti  su žymiais Lietuvos atlikėjais. 

 

Tris savaitgalius bibliotekos skaitytojai džiaugėsi galėdami pasiklausyti, pamatyti, pasikalbėti su žymiausiais Lietuvos menininkais – aktoriais. Gera buvo bendrauti su talentingais aktoriais, kurie sutiko pasidalinti savo patirtimi su rajono bendruomene.

Pirmasis susitikimas įvyko su aktoriumi Andriumi Bialobžeskiu. Jis paatviravo apie vaidybą su poetiniais pamąstymais. A. Bialobžeskio skaitymas ir pokalbis nepaliko abejingų. Jis dėkojo  žingeidžiai ir nuoširdžiai Gargždų publikai. Nuotaikingas pasikalbėjimas pagal aktorės kredo „Čia ir dabar!“ vyko su Kristina Kazlauskaite. Aktorė gausiai susirinkusiai publikai  pasakojo  apie  savo vaikystę, „sunkiai ėjusius mokslus“ (galvojo, kad net nebaigs mokyklos ir dirbs kirpėja!), apie tėčio norą, kad ji taptų aktore ir mamos atkalbinėjimą nuo tokios profesijos.

„Smagu, kai tavo veikla pateisina lūkesčius“, – sakė aktorė susitikimo metu.

Teatro ir kino legenda aktorė Vaiva Mainelyte dalijosi kūrybos ir veiklos įspūdžiais, skaitė savo kūrybo seiles, kalbėjo apie teatrą, kiną, poeziją. Aktorė nuoširdžiai dėkojo  klausytojams už  dėmesį, nesumeluotas emocijas.

 

Susitikimų akimirkos – bibliotekos nuotraukose:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,