Mano Gargždai



Klaipėdos rajone – nauja veikla jaunimui

Įvertinkite šį įrašą
(6 balsai)
Parkūro užsiėmimai vyksta saugioje aplinkoje. Organizatorių nuotr. Parkūro užsiėmimai vyksta saugioje aplinkoje. Organizatorių nuotr.

Netrukus Klaipėdos rajono Dovilų pagrindinėje mokykloje duris atvers nauja, netradicinė ir vienintelė erdvė Vakarų Lietuvoje, skirta parkūro entuziastams. Parkūras pasižymi netradiciniais judėjimo būdais, efektingais šuoliais ir akrobatiniais triukais, kurių mokymasis reikalauja kruopščių įvairiapusiškų koordinacinių treniruočių bei metodinių žinių.

 

Ši sporto šaka susideda iš ypatingai daug koordinacijos, jėgos, greičio, ištvermės bei judrumo pratimų, tad lavinamos visos svarbiausios žmogaus fizinės savybės. Lankytojų Doviluose lauks dar nematyta sportinė įranga, draugiškas trenerių kolektyvas, nauji iššūkiai ir draugai. Tad kviečiami visi, norintys pajusti tikrąjį sportavimo džiaugsmą.

Parkūras kaip sporto šaka pradėjo formuotis 20 amžiaus antroje pusėje dėl prancūzų jūrų laivyno karininko G. Hebert treniruočių filosofijos. Šiame sporte konkurencija neakcentuojama ir yra traktuojama, kaip nukrypimas nuo esminės idėjos. Taip ugdomos tokios socialinės kompetencijos, kaip bendravimas, bendradarbiavimas, pagalba vienas kitam.

 

 

Treniruočių programa pritaikyta moksleiviams

Sporto klubo „Sportmanas“ ir jo įkūrėjų Aurimo Laurinavičiaus bei Tomo Pranio dėka ši sporto šaka iš nesaugios urbanizuotos aplinkos buvo perkelta į sporto sales. Kaip teigia patys idėjos autoriai, pagrindinis jų veiklos tikslas – įtraukti vaikus į prasmingą ir įdomią veiklą, skatinančią ne tik sveiką gyvenseną, tačiau ir padedančią įgauti įvairiapusį fizinį pasirengimą, ugdančią bendravimo ir bendradarbiavimo įgūdžius.

Pirmieji žingsniai buvo žengti Šiauliuose. Moksleiviams pasiūlyti parkūro užsiėmimai vykdomi jau antrus ir sulaukė didelio populiarumo – užsiėmimus lanko 120 moksleivių.

Naujojoje erdvėje ypač laukiami Klaipėdos rajono moksleiviai. Specialiai jiems parengta neformalaus švietimo programa „Sportinis gatvės judesių menas – parkūras ir akrobatika Klaipėdos rajone“. Svarbu tai, kad čia nebūtinas fizinis pasiruošimas ar patirtis – užduotys bus skiriamos atsižvelgiant į individualias kiekvieno moksleivio fizines galimybes, į jo padarytą pažangą, o ne taikant bendrus normatyvus. Veikloje bus naudojama sportinė įranga, kuri yra lengvai ir greitai pritaikoma bet kurios amžiaus ir fizinio pajėgumo grupės poreikiams.

Programa iš dalies finansuojama Valstybės lėšomis – užsiėmimus lankančiam vaikui skiriama 10 eurų suma. Norintys lankyti užsiėmimus kviečiami į šią programą registruotis iki sausio 14 d. el. paštu  arba „Sportmanas Gargždai“ feisbuko žinute.

 

 

Patirtis sukaupta užsienyje

Klubo veikla grįsta per dešimtmetį Vokietijoje sukaupta patirtimi ir žiniomis. „Sportmano“ treneris Aurimas Laurinavičius šia sporto šaka užsiima jau ne vienerius metus. Jis nuo 2004 metų aktyviai dalyvavo savanoriškoje veikloje, susijusioje su sportu ir jaunimo užimtumu Vokietijoje – bendradarbiavo organizuojant didžiausią, tiek sportininkų, tiek žiūrovų auditoriją pritraukiantį alternatyvaus sporto renginį  Vokietijoje „THE BIG TRICK“. 2010 metais baigė Vokietijos Sporto Universitetą („DSHS-Köln), 2006 metais atliko „Leonardo-Praktiką“ Lietuvos Tautiniame Olimpiniame Komitete. 2011–2012 metais dirbo asistentu LKKA sporto vadybos katedroje.

„SPORTMANAS“ bendradarbiauja su vienu didžiausių Europoje uždarų patalpų parkūro, freerunning‘o, tricking‘o ir slacklining‘o centru Move Artistic Dome (MAD). Tad ateityje planuojama ne viena bendra veikla tiek Lietuvoje, tiek užsienyje.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 248 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,