Mano Gargždai



Kaip paskatinti investicijas ir augimą regionuose?

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

  

Ketvirtadienį, sausio 5 d., Klaipėdos rajono savivaldybėje vyko pristatymas „Kaip paskatinti investicijas ir augimą regionuose: savivaldos institucijų inovatyvumo ir efektyvumo įtaka“.

 

Pristatyme dalyvavo Klaipėdos rajono mero pavaduotojos Rūta Cirtautaitė ir Violeta Riaukienė, Administracijos direktorius Sigitas Karbauskas, jo pavaduotoja Ligita Liutikienė, Savivaldybės tarybos Švietimo, kultūros ir sporto komiteto pirmininkė Rasa Petrauskienė, Administracijos skyrių vedėjai, seniūnai.

Pristatymą pradėjo tarptautinio verslo ir inovacijų ekspertas Dr. Modestas Gelbūda. Jis pristatė iniciatyvos „Lieknoji vyriausybė“ rezultatus bei naujos galimybės savivaldos institucijų tobulinimui ir paslaugų kokybės gerinimui. „Lieknosios vyriausybės“ projektas – tai bendras LJMS ir LR Vyriausybės kanceliarijos projektas, įgyvendintas laimėjus VRM organizuotą idėjų konkursą, skirtą NVO ir viešojo sektoriaus institucijų bendradarbiavimui.

„Lieknosios vyriausybės“ metodo esmė – turint ribotus išteklius, t. y. mokesčių mokėtojų pinigus, sukurti daugiau vertės viešojo sektoriaus klientams: daugiau aukštesnės kokybės paslaugų, kurios būtų atliekamos greičiau, patogiau ir paprasčiau.

Lieknosios vadybos metodologijos diegimas leistų savivaldybėms sutaupytą laiką, skirti jį naujoms idėjoms, tobulėjimui ir leistų skirti daugiau dėmesio kitų problemų sprendimui. Kitaip tariant, tai padėtų pasiekti ir padaryti daugiau, efektyviau ir kokybiškiau.

VšĮ „Investuok Lietuvoje“ Investicinės aplinkos ekspertas Karolis Navickas pristatė, koks yra „tikrasis užsienio investuotojo kelias“ ir kokios yra realios galimybės jį palengvinti. Svarbiausi kriterijai, galintys pritraukti investuotojus, yra kaina ir greitis. Investuotojas nori būti užtikrintas, kad rajonas yra inovatyvus, o procesai yra atliekami greitai, lengvai ir kokybiškai.

Klaipėdos rajono savivaldybė nori siekti, kad investuotojai pasirinktų būtent Klaipėdos rajoną ir čia vystytų savo verslus, steigtų gamybos įmones, taip sukurdami daugiau darbo vietų.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 402 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,