Mano Gargždai



Klaipėdos rajoną pristatys tarptautinėje parodoje

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Akimirka iš anksčiau vykusios parodos, Klaipėdos rajono turizmo informacijos centro nuotr. Akimirka iš anksčiau vykusios parodos, Klaipėdos rajono turizmo informacijos centro nuotr.

Sausio 20–22 dienomis Vilniuje vyks penktoji tarptautinė turizmo ir laisvalaikio paroda „Adventur 2017“. Ji bus išskirtinė tuo, kad kvies ragauti pasaulio ir Lietuvos. Parodoje bus pristatomas ir Klaipėdos rajonas.

 

Klaipėdos rajono turizmo informacijos centras intensyviai ruošiasi šiai parodai ir dalyvaus jungtiniame Klaipėdos regiono stende. Jame bus pristatomi visų septynių savivaldybių – Palangos, Neringos, Klaipėdos miesto ir rajono, Šilutės rajono, Kretingos ir Skuodo – turizmo ištekliai.

Regionas bendrai prisistato jau ne pirmus metus, todėl atrodo įdomiai ir pritraukia daug lankytojų. Kadangi šiais metais pagrindinė parodos tema yra „Paragauk Lietuvos“, regiono stendo šūkis ir visa, kas su tuo susiję bus – „Paragauk kultūros Klaipėdos regione“.

Pagrindiniai akcentai – kultūra, renginiai, edukacijos, kultūrinės įstaigos ir projektai. Sausio 14 d. Klaipėda taps Lietuvos kultūros sostine, o Priekulė sausio 13 d. – Lietuvos mažąja kultūros sostine.

„Sekmadienį, sausio 22 d., į programą puikiai galėtų įsikomponuoti ir priekuliškiai su E. Vicherto teatro pasirodymu. Šiuo metu bandome juos prisikalbinti“, – sakė Klaipėdos rajono turizmo informacijos centro direktorė Daiva Buivydienė.

Klaipėdos regiono stende, pasak D. Buivydienės, bus vaišinama žuvimi: „Juk mes – jūrinė valstybė, o Klaipėdos rajonas – Keturių vandenų kraštas, kviečiantis į edukacinę programą ir kulinarinį kruizą „Žuvies kelias“.

Oficialus parodos atidarymas – sausio 20 d. 10 val. Atidarymo metu vyks Lietuvos turizmo sėkmingiausiųjų 13-ieji apdovanojimai. Tarp nominantų yra ir sėkmingiausia turizmo vietovė – Pamarys, kurį pristato Klaipėdos ir Šilutės rajonai. Iki sausio 19 d. vyksta balsavimas už dešimt nominacijų, kiekvienoje nominacijoje po 3 dalyvius. Pamarys yra pagrindinėje – 10-oje nominacijoje. Kviečiame palaikyti ir balsuoti už Pamarį. Tai padaryti galite čia.

Įdomius renginius Klaipėdos regiono stende sausio 20–21 dienomis organizuos ir viešoji įstaiga „Klaipėdos šventės“. Bus pristatomi: muzikinis projektas, teatralizuota akcija „Šviesos kelias“, Klaipėdos jaunimo teatro etiudai, Klaipėdos muziejininkų edukacinis projektas, Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro Jono Jurkūno Džiazo oratorija pagal Klaipėdos krašto sakmes ir padavimus, Lietuvos jūrų muziejaus edukacinis projektas „Lietuvos jūrų muziejus – jūrinės kultūros švyturys“, Palangos pučiamųjų orkestras.

Paroda vyks sausio 20-22 dienomis Vilniuje, parodų ir kongresų centre „Litexpo“.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 434 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,