Logo
 Spausdinti šį puslapį

Regioninis transportas: stringa derybos su Palanga ir Kretinga

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Eimanto Chachlovo/ve.lt nuotr. Eimanto Chachlovo/ve.lt nuotr.

Jau keletą metų Klaipėdos miestas bando suvienyti kaimynines savivaldybes ir sukurti bendrą regiono viešojo transporto sistemą. Sėkmingai ši idėja vystoma su Klaipėdos rajonu, artimiausiu metu prisijungs Neringa, tačiau kretingiškiai didelio noro nerodo, o Palanga diktuoja nepriimtinas sąlygas.

 

Bendros regiono transporto sistemos klausimas buvo vienas esminių vakar vykusio darbo grupės, nagrinėjančios viešojo transporto klausimus, pasitarimo metu.

Po jo vicemeras Artūras Šulcas sakė, kad buvo nagrinėtas Palangos savivaldybės atsiųstas raštas, kuriame kurorto Savivaldybė nurodo norinti, jog Palangos autobusai galėtų važiuoti į Klaipėdos autobusų stotį.

„Turime maršrutą, kuriuo keleiviai iš Klaipėdos autobusų stoties vežami į Palangos oro uostą ir atgal. Tačiau mūsų autobusas į Palangos autobusų stotį neįleidžiamas, dėl to patiriame nuostolius, tai nepatogu ir keleiviams. Taigi Palanga nori važiuoti į ir iš Klaipėdos stoties, bet mūsų į savo stotį neįsileidžia. Nenorime iki šito nueiti, bet jei kurorto savivalda nėra pasirengusi diplomatiškai spręsti problemą, teks imtis drastiškų priemonių – apriboti Palangos autobusų kelionę iki Kalotės ar miesto ligoninės, kur keleiviams tektų persėsti“, – sakė A. Šulcas.

„Tikimės geranoriškai išspręsti ginčus ir kaimyniškai bendradarbiauti. Su Klaipėdos rajonu 2011 metais sudarėme sutartį, tad jau 5 metus sistema veikia, integruojame maršrutus. Su Kretinga aptartos elektroninio bilieto galimybės, maršrutai, tačiau jie dar svarsto. Neringos savivaldybės taryba gruodį pritarė bendriems principams, artimiausiu metu tam turi pritarti ir Klaipėdos miesto taryba. Tad tik su Kretinga ir Palanga ryškesnio bendradarbiavimo dar nematyti. Tai politiniai sprendimai, mes iš savo pusės esame visą informaciją pateikę“, – komentavo Savivaldybės administracijos Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus.

Planuojama, kad su Neringos savivaldybe veiktų toks pat sistemos modelis, kaip su Klaipėdos rajonu – maršrutų organizatorius būtų VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“, kuris sudarinės tvarkaraščius, tobulins maršrutų tinklą ir t. t.

„Mūsų vizija – bendra regioninė viešojo transporto sistema, kurioje būtų vienas bilietas, vienodos nuolaidos, bendri tvarkaraščiai ir taip toliau“, – apibendrino A. Šulcas.

Jis taip pat priminė, kad nuo liepos 1 d. į Klaipėdos miestą galės įvažiuoti tik tos keleivių vežimo transporto priemonės, kurių ekologinė klasė – ne mažesnė nei „Euro 1“.

„Tai reiškia, kad taršios transporto priemonės į miestą neturės teisės įvažiuoti. Tai labai žemai nuleista kartelė, bet kokiai Kretingai ar Šilutei ir ji gali sukelti problemų“, – svarstė vicemeras.

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,