Logo
 Spausdinti šį puslapį

Amatų centre atidaryta I. Šarkuvienės darbų paroda

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Parodos atidarymo akimirka. Amatų centro nuotr. Parodos atidarymo akimirka. Amatų centro nuotr.

Vasario 7 d. Klaipėdos rajono amatų centre atidaryta menininkės, kūrėjos Irenos Šarkuvienės verbų ir rištinių juostų paroda.

 

Organizatoriai susirinkusiems renginio dalyviams papasakojo apie verbos atsiradimo istoriją, prasmę ir paskirtį. Buvo priminta apie rištinių juostų naudojimo būdus, kuo jos skiriasi įvairiuose Lietuvos regionuose, kur jas pritaikyti šiandien.

Irena Šarkuvienė pasakojo apie verbų rišimą: kokie augalai yra tinkamiausi, kaip juos reikia pasiruošti ir kaip jai kilo idėja užsiimti šiuo kūrybiniu darbu. Šiltą, jaukią renginio nuotaiką puikiai papildė liaudiškos dainos, kurias atliko Neda Gaudutytė ir „Veiviržėlės“ ansamblio dainininkės Luka Švabaitė ir Ieva Dirgėlaitė, pritardamos kanklėmis. Susirinkę žmonės džiaugėsi gražiais, originaliais menininkės darbais. Daugelis įsigijo verbų, kuriomis pasipuoš namus.

 Dėkojame Veiviržėnų J.Šaulio gimnazijos muzikos mokytojai Jovitai Jokšienei ir Gargždų muzikos mokyklos Veiviržėnų skyriaus mokytojai, vaikų folklorinio ansamblio vadovei Jolantai Kudabienei už liaudiškos dainos puoselėjimą ir bendradarbiavimą.

Paroda veiks iki kovo 1 d.

 

Akimirkos iš atidarymo – Amatų centro nuotraukose:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,