Mano Gargždai



Savivaldybė ruošiasi pavasariniams darbams

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Simos Ulvikienės nuotr. Asociatyvi Simos Ulvikienės nuotr.

Žiemai iš kiemo jau išėjus, vis dažniau galime pasidžiaugti šiltais ir saulėtais orais. Kovo mėnesiui įpusėjus, kalbamės su Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoju Česlovu Banevičiumi apie pavasarinius darbus, kuriuos reikia atlikti ruošiantis šilčiausiam metų sezonui.

 

Sniegas jau nutirpo, bunda gamta – metas ruoštis šiltajam metų sezonui. Kokius pavasarinius darbus planuoja Savivaldybė?

Žiemos darbams pasibaigus, su nauja energija pradedame pavasarinius darbus. Pasivaikščiojimai gryname ore rajono gyventojams turi būti ne tik naudingi sveikatai, bet ir malonūs akiai. Kaip ir kiekvienais metais bus atliekami įvairūs apželdinimo darbai: rajone turėtų būti pasodinta medelių, atnaujinami gėlynai. Šiuo metu yra pateikti dokumentai, reikalingi vykdyti viešiesiems pirkimams. Bus vykdomi pirkimai trąšų, substratų, chemikalų, sėklų, medžių ir krūmų sodinukų įsigijimui.

Planuojama pradėti ir paruošiamuosius pavasario darbus seniūnijose: bus purenamos esamų gėlynų žemės, vyks pavasarinis tręšimas. Vėliau planuojama sodinti pavasarines vienmetes gėles, bus pradėti sodinti medžiai ir krūmai. Seniūnijos pavasarį sodins, ravės ir genės. Taip kartu su gamta atgis ir mūsų rajono viešosios erdvės.

Be abejo, bus šluojamos gatvės. Deja, dėl per didelės pasiūlytos kainos mechanizuoto šlavimo konkursas neįvyko. Teks skelbti naują konkursą. Bus šienaujamos pakelės. Už pakelių šienavimą atsakingi seniūnai, atskiros paslaugos tam neperkame. Žinoma, bus tvarkomos ir po žiemos atsiradusios duobės. Kovo mėnesio pabaigoje planuojame pasirašyti sutartį su AB „Eurovia Lietuva“, kuri ir atliks šiuos darbus.

 

Ar bus tvarkomos poilsiavietės?

Šiemet tvarkysime Kapstato ežero poilsiavietę Endriejavo seniūnijoje. Aplinkos apsaugos rėmimo specialiojoje programoje poilsiavietės sutvarkymui yra numatyta 19 tūkst. eurų. Planuojama, kad už šias lėšas bus atnaujintas paplūdimio smėlis, pastatytas informacinis stendas, įrengtos pavėsinės ir lieptas bei atliekami kiti reikalingi darbai. Tai reiškia, kad mūsų rajone bus dar viena sutvarkyta poilsiavietė, kur rajono žmonės galės mėgautis šiltojo sezono teikiamais malonumais.

 

Kokius darbus planuojama atlikti pagal 2017 metų viešųjų darbų programą?

2017 metų viešųjų darbų programos darbų sąraše yra numatyti Savivaldybei priklausančių viešųjų erdvių ir objektų laikino pobūdžio aplinkos tvarkymo darbai, priežiūra, smulkus remonto pagalbiniai darbai: kraštovaizdžio, nekilnojamųjų kultūros vertybių ir savivaldybės įsteigtų saugomų teritorijų tvarkymas; sporto ir turizmo objektų tvarkymo pagalbiniai darbai; vietinės reikšmės kelių ir gatvių priežiūra; visuomeninės bei socialinės paskirties, švietimo objektų pagalbiniai tvarkymo darbai, maisto paruošimo, patalpų ir aplinkos pagalbiniai tvarkymo darbai socialinės bei visuomeninės paskirties įstaigose ir organizacijose; bešeimininkių pastatų tvarkymo darbai; stichiškai susidariusių sąvartynų, užterštų, neprižiūrėtų teritorijų valymo darbai.

Taip pat numatomi ir Savivaldybei priskirtos valstybinės žemės ir kito priskirto valstybės turto laikino pobūdžio tvarkymo darbai: upių, ežerų ir kitų vandens telkinių pakrančių bei paplūdimių valymas ir priežiūra; istorijos ir kultūros paveldo, muziejų, kapinių ir kitų saugomų bei turinčių išliekamąją vertė objektų pagalbiniai tvarkymo darbai.

Viešųjų darbų sąrašas yra suderinamas su Klaipėdos teritorine darbo birža. Šios programos ir viešųjų darbų tikslas – laikinai įdarbinti ir suteikti galimybę užsidirbti pragyvenimui būtinų lėšų bedarbiams, įspėtiems apie atleidimą iš darbo darbuotojams, bendrojo ugdymo mokyklų ir profesinio mokymo įstaigų mokiniams, aukštųjų mokyklų studentams, studijuojantiems pagal nuolatinės formos studijų programas jų atostogų metu, ekonominius sunkumus patiriančių įmonių darbuotojams, dirbantiems ne visą darbą laiką.

 

Kiek žmonių bus įdarbinta?

Reikėtų paminėti, kad šios programos finansavimas tiek iš Darbo biržos, tiek iš Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos yra sumažėjęs apie 5 kartus. Todėl planuojamų įdarbinti žmonių skaičius nėra toks didelis kaip ankstesniais metais – planuojama laikinai įdarbinti 58 darbuotojus. Programa bus vykdoma iki šių metų birželio 30 dienos, vidutinė vieno asmens įdarbinimo trukmė – 2 mėnesiai. Taip labiausiai socialiai pažeidžiami asmenys užsidirbs lėšų pragyvenimui, nereikės mokėti pašalpų, jie nepraras darbo įgūdžių, dalis susiras nuolatinį darbą. Taip pat šiomis lėšomis bus sprendžiamos ir Klaipėdos rajono teritorijos tvarkymo problemos.

50 žmonių planuoja įdarbinti VšĮ „Gargždų švara“, kuri paskirstys žmones po seniūnijas. Likę 8 žmonės bus įdarbinti Gargždų ligoninėje, VšĮ „Gargždų futbolas“ bei Gargždų sporto mokykloje.

Iš viso iš Savivaldybės biudžeto ir Darbo biržos Užimtumo fondo arba Europos Sąjungos fondo projektui skirtų lėšų planuojama gauti daugiau nei 66,5 tūkst. eurų, iš kurių daugiau nei 28,1 tūkst. eurų – Savivaldybės biudžeto lėšos. Iš Savivaldybės biudžeto lėšų 768 eurų teks darbdaviams iš dalies kompensuoti kitas su viešųjų darbų atlikimu susijusias išlaidas, 1792 eurų – viešųjų darbų administravimo išlaidoms padengti ir 25,6 tūkst. eurų – darbo užmokesčiui. Darbo biržos indėlis – 38,4 tūkst. eurų.

Norėčiau priminti, kad prie savo gyvenamosios aplinkos gražinimo gali prisidėti visi rajono gyventojai. Jau balandžio 22 d. vyks akcija „Darom“, prie kurios organizavimo prisideda ir Klaipėdos rajono savivaldybė. Akcijos metu visi galėsime prisidėti prie rajono erdvių švarinimo ir parodyti, kad esame bendruomeniški ir pilietiški.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 292 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,