Mano Gargždai



Festivalio dalyvius šildė jaukus grupės „Kamanių šilelis“ koncertas

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Grupė „Kamanių šilelis“. A. Rimkuvienės nuotr. Grupė „Kamanių šilelis“. A. Rimkuvienės nuotr.

Penktadienį, balandžio 14-ąją, kino teatre „Minija“ vyko antrasis audiovizualinio festivalio „Spektras“ renginys – grupės „Kamanių šilelis“ koncertas. Beveik šešerius metus koncertuojantis šeimos duetas – Kamilė Gudmonaitė ir Mantas Zemleckas – klausytojų širdis pavergė šiltu indie folk skambesiu ir nuoširdžiomis emocijomis.

 

Kaip susirinkusiems tvirtino grupės nariai, tai pirmasis jų koncertas ne tik Gargžduose, bet ir visame pajūrio regione. Duetas pristatė naujausio albumo „Namai“ kūrinius, kurių grožį padėjo atskleisti ir didžiuliame kino teatro ekrane rodytos vizualizacijos.

Grupė „Kamanių šilelis“ eksperimentuoja įvairiausiais stiliais – maišo pasaulio folkloro muzikos bei viduramžių estetiką su septyniasdešimtųjų dvasia, pridėję mūsų amžiaus elektroninių užuominų. Didžiulį įspūdį palieka koncerte skambančių muzikinių instrumentų gausa, jų dermė.

Dainose skamba Kamilės Gudmonaitės, poeto Donaldo Kajoko ir lietuvių liaudies tekstai, kurie nejučia pakviečia panirti į filosofinę kelionę.

Projektą „II-asis audiovizualinio meno festivalis „Spektras“ finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Lietuvos Respublikos kultūros ministerija. Festivalio idėją palaiko: Klaipėdos rajono savivaldybė, UAB „Eurobiuras“, „Brožių virtuvė“, Klaipėdos rajono laikraštis „Banga“, naujienų portalas „Mano Gargždai“.

Kitas audiovizualinio meno festivalis „Spektras“ renginys vyks balandžio 20 d. 18 val. – festivalio svečiai bus kviečiami pasiklausyti gražiausių garso takelių iš kino filmų, kuriuos gyvai atliks Čiurlionio kvartetas ir akordeonistė Aurelija Matulevičiūtė. Koncerte skambės italų, prancūzų ir amerikiečių kino filmų fragmentai, o ekrane juos papildys šių filmų ištraukos.

 

„Kamanių šilelis“ pasirodymo akimirka Gargžduose:

 

Festivalio renginiai:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 271 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,