Mano Gargždai



Vilniaus oro uosto tako rekonstrukcija bus baigta laiku

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Vilniaus oro uosto lėktuvų kilimo ir tūpimo tako rekonstrukcija bus sėkmingai baigta, kaip ir planuota, rugpjūčio 17 d. 23.59 val. Tokios išvados prieita įvertinus esamą darbų situaciją: rangovai jau sutvirtino tako pagrindą ir išliejo beveik visą naują dangą, pradėjo montuoti žiburių sistemą, lietaus vandens surinkimo ir drenažo sistemų rekonstrukcija taip pat eina į pabaigą.

 

„Rangovas ir oro uosto vadovybė patikino, kad rekonstrukcijos darbai vyksta pagal numatytą planą ir bus baigti laiku. Tai itin gera žinia mums visiems – juk šis projektas reikšmingas ne tik pagrindiniam ir didžiausiam Lietuvos oro uostui, bet ir visai šaliai“, – sakė susisiekimo ministras Rokas Masiulis.

Lietuvos oro uostų generalinis direktorius Gediminas Almantas tikino, kad sėkmingai pasiekti rekonstrukcijos projekto pusiaukelę padėjo darbuotojų įsitraukimas ir profesionalus darbas.

„Įvertinę dabartinę situaciją rekonstruojamame kilimo ir tūpimo take galime užtikrintai sakyti, kad darbai bus užbaigti laiku ir truks tiek, kiek ir buvo planuota, t. y. 35 dienas. Džiuginančius rezultatus mums leido pasiekti kruopštus pasiruošimas, Lietuvos oro uostų darbuotojų pastangos bei efektyvus rekonstrukciją atliekančių rangovų darbas“, – teigė G. Almantas.

Pasak jo, nors oro sąlygos tikrai nėra palankiausios ir objekte ne kartą teko dirbti ekstremaliomis sąlygomis, visgi darbai vyksta maksimaliu intensyvumu ir pagal grafiką.

„Tiek technikos ir darbininkų vienu metu Vilniaus oro uosto kilimo tūpimo takas dar nėra matęs per visą savo egzistavimo laikotarpį“, – tikino G. Almantas.

Nuo liepos 14 d. Vilniaus oro uoste dirbantys daugiau nei 200 įvairios technikos vienetų jau sutvirtino žemę aplink taką ir baigia pakeisti tako dangą. Šią savaitę montuojami žiburiai ir jų valdymo sistema. Rekonstrukciją vykdančios Latvijos bendrovės „A.C.B“ vadovaujamas įmonių konsorciumas taip pat įrengs apie 100 km elektros ir ryšių kabelių, sumontuos 168 šulinius.

Vykstant kilimo ir tūpimo tako rekonstrukcijai, skrydžiai laikinai vykdomi iš Kauno oro uosto.

 

Apie Lietuvos oro uostus

Lietuvos oro uostų tinklui priklauso trys oro vartai Vilniuje, Kaune ir Palangoje. Per 2016 m. jie aptarnavo 4,8 mln. keleivių ir 52 tūkst. skrydžių. Vasaros sezono metu iš Lietuvos oro uostų 17 aviakompanijų skraidina 69 kryptimis į 59 miestus 26 šalyse. Tarptautinės oro uostų tarybos (ACI Europe) duomenimis, Lietuvos oro uostai prie Lietuvos BVP prisideda 2,5 proc.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 371 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,