Mano Gargždai



Gargždų gimnazistų fotografijos – finalinėje „Aš - kaip tu“ parodoje

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Parodos fotografija Parodos fotografija

Sausio 9 d. (ketvirtadienį) 16.00 val. Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos Meno skyriaus galerijoje (J. Janonio g. 9, Klaipėda) atidaroma 1-ojo vaikų ir jaunimo fotoforumo finalinė paroda „Aš – kaip tu“. Parodoje – Klaipėdos Vydūno gimnazijos, Palangos Vlado Jurgučio pagrindinės mokyklos ir Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos moksleivių darbai.

Parodos atidarymo metu vyks konkurso nugalėtojų paskelbimas. Atidaryme dalyvaus parodos autoriai, projekte dalyvavę fotomenininkai, menotyrininkai ir mokytojai. Klaipėdoje paroda veiks iki sausio 30 d.

2013 m. Klaipėdos regione pradėtas organizuoti bendras profesionalių menininkų ir moksleivių projektas Vaikų ir jaunimo fotoforumas, kuriame dalyvavo Lietuvos fotomenininkų sąjungos nariai, menotyrininkai ir Klaipėdos regiono mokyklų (Klaipėdos Vydūno gimnazijos, Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos, Palangos Vlado Jurgučio pagrindinės mokyklos) moksleiviai.

 Tikimasi, kad pirmą kartą organizuojamas fotografijos festivalis taps tradiciniu kasmetiniu renginiu, kasmet įtrauksiančiu vis naujų mokyklų moksleivius, mokytojus ir fotomenininkus. Fotoforumo metu kartu su moksleiviais buvo renkama bendra, jiems aktuali, tema, kurią vėliau jie siekė atskleisti fotografinėmis priemonėmis. Pavasarį vyko susitikimai su profesionaliais menininkais ir menotyrininkais. Taip moksleiviams buvo suteikta galimybė įsisavinti teorines žinias apie meninę fotografiją ir praktiškai išbandyti įvairias jos kūrimo technikas bei technologijas.

Iki mokslo metų pabaigos projekto dalyviai susitiko su fotomenininkais Remigijumi Treigiu, Dariumi Vaičekausku, Artūru Šeštoku ir Robertu Gabriu; menotyrininkėmis Rūta Jakštoniene ir Danguole Ruškiene. Per visą vasarą moksleiviai fotografavo savarankiškai, ieškodami taikliausių išraiškų savo idėjoms perteikti. Šiuo projekto periodu jie buvo konsultuojami internetu. Nuo šių mokslo metų pradžios kartu su projekto vadove ir savo mokytojais Gintautu Našlėnu, Kristina Mickevičiene ir Rasa Kaune buvo ruošiamasi konkursui-parodai „Aš – kaip tu“. Nuo spalio mėn. moksleivių fotografijų paroda buvo eksponuojama Klaipėdos ir Gargždų gimnazijose. Iš Klaipėdos ji keliaus į Palangą.

Parodos autoriai:

Klaipėdos Vydūno vidurinės mokyklos moksleiviai: Justas Taroza (15 m.), Modestas Endriuška (16 m.), Gantas Bendikas (13 m.), Augvilė Simanaitytė (13–14 m.), Severa Jutkutė (13 m.), Elzė Veverskytė (13–14 m.), Valdonė Volovnikaitė (13 m.).

Palangos Vlado Jurgučio pagrindinės mokyklos moksleiviai: Greta Gridinaitė (15 m.), Urtė Lisaitė (14 m.), Ieva Gailiūtė (12 m.), Gabrielė Sermontytė (13 m.).

Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos moksleiviai: Goda Dumbrauskaitė (15 m.), Aistė Indriliūnaitė (16 m.), Elvyra Laugalytė (17 m.), Augustė Stalmokaitė (17 m.), Judita Jokšaitė (17 m.), Monika Sutkutė (17 m.), Gabrielė Kataržytė (17 m.), Kamilė Urbytė (17 m.), Tomas Griušys (18 m.).

„Tema „Aš – kaip tu“ – labai plati, tačiau verčianti ieškoti. Visų gyvų ir negyvų dalykų gilumose slepiasi kažkas, kuo jie visi siejasi ir yra panašūs. Autoriai, kurdami šiuos darbus, siekė įsigilinti į mažus dalykus bei savo darbais paveikti žiūrovus, priversti juos susimąstyti. O juk mąstyti tikrai yra erdvės: aš kaip tu, tu kaip aš, visi skirtingi, bet turime kažką bendro. Ar tu jaunas, ar senas. Ar juodaplaukis, ar žilas. Ar apkūnus, ar lieknas. Ar tikras, ar tik atspindys, tu – žmogus. Nešant šią gražią mintį, tikėtina, kad pasaulyje atsiras daugiau tolerancijos, supratingumo. Atgimstant gamtai, nusidažant medžiams įvairiomis spalvomis, žvelgiant pro langą gali... išvysti ir save. Tokį jauną, atgimstantį, šviesų ir gražų.“ (G. Kataržytė, Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos moksleivė)

Iki sausio 7-osios darbai eksponuojami Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijoje.

Organizatorius: VšĮ „Meno menė“, projekto vadovė – D. Ruškienė.

Partneriai: Lietuvos fotomenininkų sąjungos Klaipėdos skyrius, Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos Meno skyrius, Klaipėdos Vydūno gimnazija, Palangos Vlado Jurgučio pagrindinė mokykla, Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazija.

Rėmėjai: LR Kultūros ministerija, Vyto Karaciejaus fotografijos studija, Artūro Šeštoko fotodirbtuvės.

Daugiau informacijos: tel. 8 650 37370, el. p. , www.menomene.lt.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 241 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,