Mano Gargždai



Valstybines pensijas gaus daugiau motinų

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Rajone yra apie 180 senatvės pensijos amžiaus sulaukusių motinų, išauginusių 5−6 vaikus. Asociatyvi Corbis nuotr. Rajone yra apie 180 senatvės pensijos amžiaus sulaukusių motinų, išauginusių 5−6 vaikus. Asociatyvi Corbis nuotr.

2014 metais pradedamos mokėti antrojo laipsnio valstybinės pensijos sulaukusioms senatvės pensijos amžiaus motinoms (arba motinoms, kurioms pripažintas 0−40 proc. darbingumo lygis), pagimdžiusioms, išauginusioms ir gerai išauklėjusioms 5 ir daugiau vaikų. Pensijos dydis – 400 litų. Iki šiol teisę į šią pensiją turėjo motinos, išauginusios 7 ir daugiau vaikų.

Dėl šios pensijos motinos (arba jų įgalioti asmenys) turi kreiptis į gyvenamosios vietos seniūniją arba į Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyrių (Klaipėdos g. 2, Gargždai, tel. (8 46) 47 20 18). Kartu su prašymu pateikiamas asmens tapatybę patvirtinantis  dokumentas, gyvenimo aprašymas, vaikų charakteristikos (išduotos darbovietės, jei nedirba − gyvenamosios vietos seniūnijos), kiti dokumentai − pagal poreikį.

Savivaldybės administracijos sudaryta komisija, išnagrinėjusi pateiktus ir papildomai gautus dokumentus, priims sprendimą dėl kandidatūros teikimo Lietuvos Respublikos pirmojo ir antrojo laipsnio valstybinių pensijų skyrimo komisijai. Ši ir priims galutinį sprendimą.

Socialinės paramos skyriaus duomenimis, rajone yra apie 180 senatvės pensijos amžiaus sulaukusių motinų, išauginusių 5−6 vaikus.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 218 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,