Mano Gargždai



Tarptautinėms rungtynėms Gargžduose ruošiasi Lietuvos jaunimo futbolo rinktinė

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Lietuvos jaunimo futbolo rinktinės treniruotės Gargžduose akimirka. LFF.lt nuotr. Lietuvos jaunimo futbolo rinktinės treniruotės Gargžduose akimirka. LFF.lt nuotr.

Į Gargždus varžytis su Lietuvos jaunimo futbolo rinktine atvyks ir geriausi jaunieji Lenkijos talentai. Tarptautinės futbolo rungtynės Gargžduose vyks po trejų metų pertraukos. Spalio 10-ąją miesto stadione susitiks Lietuvos ir Lenkijos jaunimo (iki 21 metų) futbolo rinktinės. Tai pirmas kartas, kai šalies jaunimo futbolo rinktinė oficialias tarptautines rungtynes žais Gargžduose.

 

Norint surengti tokias rungtynes reikalinga Europos futbolo asociacijų sąjungos (UEFA) reikalavimus atitinkanti infrastruktūra, todėl ir Gargždų stadione atlikti bei atliekami įvairūs pasiruošimo darbai.

Nuo antradienio rungtynėms ruošiasi ir specialisto iš Danijos Carito Falcho (Carit Falch) treniruojama jaunimo rinktinė. Futbolininkai kasdien iš Palangos keliauja į Gargždus treniruotis aikštėje, kurioje bus žaidžiamos ir rungtynės.

„Aikštė ir stadionas atrodo gerai. Jei susirinks žiūrovų, turėsime gerą atmosferą. Turime būti stiprūs varžovai ir kovoti dėl pergalės“, – sakė C. Falchas.

Pasak jo, rinktinei dar reikia daug tobulėti: „Bet svarbiausia, žaidėjai nori mokytis. Mums prireiks laiko, kad pasiektume tokį lygį, kokį norime. Bet vis tiek mes galime konkuruoti su varžovais.“

Nepaisant to, kad per treniruotę netrūko lietaus, Gargžduose patiko ir saugui Justui Lasickui, kuris į Lietuvą sugrįžo iš savo klubo Serbijoje.

„Ne kartą Gargžduose teko žaisti prieš „Bangą“ ir mušti įvarčius. Prisiminus tai, kyla tik malonios emocijos“, – šypsojosi žaidėjas.

Komandos kapitonas, Klaipėdos „Atlanto“ saugas Domantas Šimkus pabrėžė, kad komanda sieks atsitiesti po rugsėjį patirtos nesėkmės Danijoje: „Stengsimės savų žiūrovų akivaizdoje reabilituotis. Norime parodyti gerą žaidimą ir pasiekti gerą rezultatą.“

Pasiekti pergalę lietuviams bus tikrai sudėtinga. Lenkijos jaunimo rinktinėje žaidžia jaunieji talentai iš tokių klubų kaip „Liverpool“ (Anglija) ar Dortmundo „Borussia“ (Vokietija), kitose anglų, vokiečių, italų ekipose.

Kone garsiausias pakviestas žaidėjas – pernai vasarą Europos čempionate su Lenkijos vyrų rinktine žaidęs Bartošas Kapustka (Bartosz Kapustka). Už jį Anglijos čempionas „Leicester City“ pernai rugpjūtį sumokėjo net 8,4 milijono eurų. Tiesa, šiemet futbolininkas išnuomotas į vokiečių „Freiburg“.

Lietuvos ir Lenkijos rinktinės susitiks spalio 10 d. 19 val. Gargždų stadione. Bilietus į rungtynes platina „Ticketmarket.lt“. Organizuotoms moksleivių grupėms įėjimas nemokamas pagal išankstinę registraciją.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 474 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,