Mano Gargždai



Monitoriai ir jų pasirinkimas – ką reikia žinoti perkant?

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Shutterstock.com nuotr. Shutterstock.com nuotr.

Kompiuteriai, monitoriai, klaviatūros, pelės – viskas laikui bėgant sensta. Šįkart norime pakalbėti apie monitorius, kuriuos tenka keisti kas keletą metų. Keisti dažnai tenka ne dėl to, kad kas nors sugenda, bet tiesiog dėl besikeičiančių ir nuolat tobulėjančių technologijų, kadangi seni monitoriai, palyginus su naujais, atrodo neberyškūs, maži ar tiesiog lėti. Negana to, naujosios technologijos naudoja dar mažiau elektros energijos. Tad jeigu nusprendėte atsinaujinti savo monitorių, mūsų internetinė parduotuvė 1a.lt jums padės.

 

Nuspręskite, kaip ir kam naudosite naująjį monitorių

Pats pirmas ir pats svarbiausias dalykas, kurį reikia nuspręsti, tai kur naudosite monitorių ir kam jis jums reikalingas.

Monitorių tipai dažniausiai skirstomi į tris tipus: kasdieniam naudojimui, profesionaliam darbui bei žaidimams. Tai gal net labiau ne tipai, o poreikiai, pagal kuriuos galima nesunkiai atsirinkti tai, ko ieškote.

Jeigu monitorių perkate įprastam kasdieniam naudojimui, tada tikrai nėra didelių prioritetų. Tam, kad neatsiliktumėte nuo šiuolaikinių technologijų ir visapusiškai mėgautumėtės įvairiu turiniu, rinkitės monitorių su Full HD raiška. Didesnės raiškos jums greičiausiai nereikia, todėl jums tikrai nėra būtinybės išleisti daug pinigų ant brangesnio monitoriaus.

Jeigu ieškote monitoriaus grafikos ar kitiems su multimedija susijusiems darbams, tada turėsite būti šiek tiek išrankesni. Šioje srityje vienas svarbiausių faktorių yra kaip tiksliai monitorius sugeba atkurti tikrąsias spalvas. Įstrižainė turėtų būti kuo didesnė, o raiška – bent Full HD. Dirbant su grafikomis, reikia ganėtinai galingo procesoriaus, o siekiant aukščiausių rezultatų, monitorius taip pat turi būti aukštos kokybės.

Na, o žaidėjams faktorių yra nemažai – spalvos, greitis, raiška, dydis ir t.t. Profesionalūs žaidėjai naudoja monitorius su 120Hz ar 144Hz refresh rate kiekiu. Refresh rate parodo, kaip monitorius sugeba greitai kaitalioti vaizdus. Savaime suprantama, 120Hz ar didesnio Refresh rate monitoriai yra ir atitinkamai brangesni. Vis dėlto, nepamirškite, kad skirtumas kartais gali ir nebūti vertas pinigų. Tad jeigu į žaidimus nežiūrite labai rimtai, jums tikrai pakaks ir monitoriaus su 60Hz – jie pigesni ir patys populiariausi. Na, o dydis bei raiška – tai jau asmeninis žaidėjo pasirinkimas. Tiesa, nepersistenkite su ekrano įstrižaine – sėdėdami šalia monitoriaus pavargsite pastoviai sukinėdami galvą iš vienos pusės į kitą.

 

Lenktas ar ne?

Turbūt parduotuvėse matėte begalę lenktų monitorių. Tai nėra labai sena naujiena, kuri pasiteisino ir tapo puikiu marketingo ginklu. Tačiau kiek iš to naudos?

Lenktas monitorius yra pagamintas tam, kad sukurtų tokį vaizdą, lyg jūs būtumėte apsuptas ekrano ir lengviau įsijaustumėte į tai, ką matote. Tačiau ar tai veikia?

Tai veikia tuo atveju, jeigu monitorius yra labai didelis – tai labiau tinka televizoriams. Taip pat nepamirškite ir to, kad žiūrėjimo kampas labai sumažėja, o ant sienos pakabintas toks monitorius nebeatrodo taip gerai (nebent kabinsite kampe, tada lenktas ekranas prisitaikys prie aplinkos).

Žinoma, lenktas monitorius atrodo neįprastai ir įdomiai, tad ar jums reikia tokio monitoriaus ar ne – spręsti patiems, kadangi abiejų tipų ekranų kainos jau kone identiškos.

 

Verdiktas

Monitoriai turi labai daug skirtingų parametrų, bet daugelis jų nėra labai svarbus eiliniam pirkėjui ir plika akimi skirtumai tarp jų net nepastebimi. Pavyzdžiui, ryškumas, reakcijos laikas, Refresh rate ir t.t. Pamiršome paminėti dar vieną dalyką – ekranai gali būti matiniai bei blizgūs. Blizgų ekraną rekomenduojame labai retais atvejais, kadangi jie stipriai atspindi šviesą, todėl jūsų pasirinkimas greičiausiai bus matinis ekranas. Galų gale, apsilankykite parduotuvėje 1a.lt ir pamatysite skirtumus tarp įvairiausių monitorių.

 

Reklama

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 248 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,