Mano Gargždai



Kriminalistai baigė dar vieną kvaišalų platinimo tyrimą

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos AVPK nuotr. Klaipėdos AVPK nuotr.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (VPK KPONTV) ir Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą dėl narkotikų platinimo dideliais kiekiais.

 

Iš viso baudžiamojon atsakomybėn už nusikalstamas veikas, susijusias su neteisėta narkotikų apyvarta, patraukti šeši asmenys. Trys asmenys kaltinami neteisėtai disponavę narkotinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti, dviem iš jų pareikšti kaltinimai dėl neteisėto disponavimo kvaišalais dideliais kiekiais.

Ikiteisminis tyrimas dėl kanapių platinimo pradėtas 2017 m. rugsėjį. KPONTV gavo informacijos, kad socialiniame tinkle siūlyta įsigyti narkotikų. Tyrėjai nustatė, kad kaltinamieji buvo ypatingai atsargūs – didelius kvaišalų kiekius jie laikė slėptuvėse, miške, o paimti jų atvykdavo sutartu laiku.

Tiesiogiai platinti skirtus narkotikus vienas kaltinamasis slėpė užkastus prie geležinkelio bėgių, ties savo namais. Policijos operacijos metu iš neteisėtos apyvartos paimta daugiau nei 1 kg kanapių.

Narkotikų platinimu kaltinami asmenys buvo sulaikyti ir uždaryti į areštinę, du iš jų buvo suimti. Šiuo metu kaltinamiesiems paskirtos skirtingos kardomosios priemonės – 10 000 Eur užstatas, rašytinis pasižadėjimas neišvykti, įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje bei dokumentų paėmimas.

Prokuroro nutarimu apribotos nuosavybės teisės į įtariama nusikalstamu būdu gautas lėšas.

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti numatytas laisvės atėmimas nuo 2 iki 8 metų.

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis dideliais kiekiais turint tikslą jas platinti baudžiama laisvės atėmimu nuo 8 iki 10 metų.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 str., asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir nepripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 290 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,