Mano Gargždai



Veterinarijos specialistai akcentuoja vakcinacijos svarbą

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Veterinarijos specialistams parengtos gyvūnų ligų prevencijai, kontrolei ir gydymui skirtos gerosios gyvūnų vakcinacijos praktikos gairės, kurias parengė daugelį suinteresuotų Europos organizacijų vienijanti platforma EPRUMA (The European Platform for the Responsible Use of Medicines in Animals).

 

Gairės skirtos informuoti veterinarijos gydytojus apie gyvūnų vakcinavimo naudą, siekiant užkirsti kelią gyvūnų infekcinėms ligoms, ir tinkamą vakcinų naudojimą. Jų sukūrimą paskatino žinių apie gyvūnų vakcinavimo poveikį visuomenės sveikatai trūkumas ir vis retesnis gyvūnų vakcinavimas.

Infekcinių gyvūnų ligų prevencijai svarbios biologinio saugumo priemonės, higiena, tinkamas gyvūnų šėrimas ir girdymas, tinkamos jų laikymo sąlygos, gyvūnų gerovės užtikrinimas, taip pat užkrečiamųjų ligų stebėsena, tyrimai ir vakcinacija.

Nors yra ir abejojančių vakcinacijos nauda, tačiau tam tikrais atvejais tai vienintelė priemonė, leidžianti užkirsti kelią, kontroliuoti ir naikinti gyvūnų ir žmonių infekcines ligas, pvz., pasiutligę. Vakcinacija taip pat leidžia sumažinti veterinarijoje naudojamų antibiotikų kiekį (pvz., kovojant su kiaulių raudonlige) ir taip mažinti mikrobų atsparumą antibiotikams.

EPRUMA, kurios narė yra ir Europos Veterinarijos gydytojų asociacija, skatina atsakingą antibiotikų naudojimą ir leidinyje dalinasi gerąja praktika, kurią taikant galima apsaugoti gyvūnus nuo infekcinių ligų bei jas kontroliuoti, užtikrinti gyvūnų gerovę ir maisto saugą.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 675 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,