Mano Gargždai



Diskutuota dėl bendruomenių rėmimo programos

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos r. sav. nuotr. Klaipėdos r. sav. nuotr.

Savaitės pradžioje Klaipėdos rajono savivaldybėje vyko pasitarimas dėl bendruomenių rėmimo programos vykdymo ir tolimesnių perspektyvų.

 

Už nevyriausybinių organizacijų ir bendruomeninės veiklos stiprinimo programos įgyvendinimą atsakinga Sveikatos apsaugos skyriaus vedėjos pavaduotoja Jolanta Polekauskienė pasitarimo dalyviams pristatė naują 2018-ais metais startavusią Nevyriausybinių organizacijų ir bendruomeninės veiklos stiprinimo programą.

Specialistės teigimu, jau dabar pastebima, kad bendruomenės, pačios planuodamosi, kokius projektus norėtų įgyvendinti, vis dažniau aiškiau ir greičiau sugeba susitarti dėl prioritetų nustatymo, stiprėja strateginio planavimo įgūdžiai.

J. Polekauskienė informavo, kiek lėšų kaimų bendruomenės, religinės bendruomenės ir kitos nevyriausybinės organizacijos įvairiems projektams vykdyti ir įgyvendinti gavo per pastaruosius trejus metus. Pasitarimo dalyviai domėjosi, ar bendruomenės įsisavino visą joms skirtą finansavimą, kokios veiklos pagal sritis (socialinė, kultūrinė, švietėjiška, vaikų ir jaunimo užimtumo, sporto ir sveikatinimo veiklos ir kt.) finansuotos daugiausiai. 2019 m. jau finansuota 40 NVO paraiškų, kurias pateikė 32 bendruomenės, 3 sporto klubai, 2 viešosios įstaigos ir 3 kitos nevyriausybinės organizacijos.

Susitikimo metu VVG „Pajūrio kraštas“ pirmininkė Raimonda Damulienė taip pat pristatė organizacijos veiklos planus ir jau įgyvendintus darbus. Šiemet pasirašytos sutartys dėl ugdymo ir laisvalaikio centro Priekulėje, amatų ir laisvalaikio centro Drevernoje įkūrimo, Klaipėdos rajono amatų centro plėtros, Plikių ir Birbinčiaus bendruomenių namų įkūrimo bei Lankupių bendruomenės namų plėtros. Klaipėdos rajono savivaldybė prie šių projektų įgyvendinimo prisideda beveik 143 tūkst. eurų.

„Amatų centras statys priestatą – profesionalią virtuvę, kurioje keps duoną, bandeles, tradicinius krašto pyragus. Tai – geriausiai perkama edukacija, gautos pajamos bus naudojamos Amatų centro išlaikymui“, – sakė R. Damulienė.

Rugsėjo mėnesį ketinama kviesti teikti paraiškas pelno nesiekiančių organizacijų verslumo ir partnerystės skatinimo projektams įgyvendinti. Planuojama atrinkti ir finansavimą skirti trims projektams, kiekvienam iš jų numatant 150 tūkst. eurų paramą. Paraiškas galės teikti tik nevyriausybinės organizacijos, tačiau projektų partneriais gali tapti tiek Savivaldybė, tiek privatus verslas. Bus sukurtos 9 darbo vietos.

Pasitarimo metu atkreiptas dėmesys į tai, kad siekiant racionalesnio tikslinių lėšų paskirstymo ir bendradarbiavimo būtina peržiūrėti Bendruomeninių organizacijų ir Nevyriausybinių organizacijų tarybų sudėtis ir tikslus.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 230 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,