Mano Gargždai



Pristatyta jubiliejinės Jūros šventės programa: kvies „pasimatuoti“ jūrą

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
jurossvente.lt nuotr. jurossvente.lt nuotr.

Populiariausias vasaros renginys Lietuvoje – Jūros šventė, paskutinį liepos savaitgalį į Klaipėdą kvies grožėtis kriauklių magija persmelktu šventės stiliumi, unikaliu prancūzų teatro trupės „Plasticiens Volants“ spektakliu, jūrinėmis tradicijomis ir muzikine programa.

 

Jūros šventės tema – kviečia „pasimatuoti“ jūrą

„Liko lygiai mėnuo iki didžiausios jubiliejinės vasaros šventės Lietuvoje. Nuo šios dienos, kviečiame visus pradėti gyventi artėjančios šventės nuotaikomis. Specialiai tam kviečiame užsukti į Jūros šventės ambasadą „10 Tiltų“, ieškoti ir dalintis naujienomis, kviečiame tiesiog pajausti artėjančios šventės atmosferą ir apžiūrėti improvizuotą dizainerės Jūratės Banytės-Gudelienės sukurtą devynių siužetų parodą, kurioje galite „pasimatuoti“ jūrą, ar jūra jums tinka, ar jūs tinkate jai“ – sako VšĮ „Klaipėdos šventės“ direktorius Romandas Žiubrys.

 

Pasaulinė prancūzų premjera – nuo mažų festivalių iki olimpinių arenų

Vienu esminių šiųmetės šventės akcentų taps „Plasticiens Volants“ – dinamiška Prancūzijos kūrėjų komanda savo veiklą pradėjusi 1976 m. ir per 4 kūrybos dešimtmečius pelniusi pasaulinį pripažinimą bei šlovę. Trupės šūkis įkvepia nepaprastiems atradimams.

„Užvaldykime dangų!“ („Let’s occupy the sky!“), – ragina „Plasticiens Volants“ trupės nariai ir žiūrovams atveria dar vieną teatrinę erdvę.

Visi spektaklių personažai, kuriantys fantastišką veiksmą danguje, publiką neretai nustebinantys savo dydžiu, vaizdu bei išmone – unikalūs autoriniai trupės kūrėjų darbai. Paskutinius teatralizuotus „Plasticiens Volants“ pasirodymus buvo galima išvysti: atidarymo ir uždarymo ceremonijose Olimpinėse žaidynėse Sočyje (2014); Tomorrowland muzikos festivalyje Belgijoje (2015) ir Olimpinės žaidynėse Rio de Žaneire, Brazilijoje (2016).

Į Klaipėdą atvežamo spektaklio siužetas: nedidelis perlas ištrūksta iš savo kiauto ir palieka jį, kad pažintų povandeninį pasaulį, kuriame jis sutinka begalę įvairiaspalvių gyvių: žaismingų jūrų arkliukų, kalmarų, egzotinių žuvų, krabų ir užburiančių medūzų. Tačiau ką tik atrastas naujas pasaulis yra kupinas pavojų – perlą kėsinasi praryti grėsmingoji jūros gyvatė… Ar perlui pavyks išvengti pavojų? Ar jis sugebės sėkmingai grįžti į saugų kiautą, iš kurio ištrūko? – pamatysime Jūros šventės metu.

Anot organizatorių, kai kurių personažų išmatavimai įspūdingi – pavyzdžiui jūrų gyvatės ilgis siekia net 25 metrus.

Spektaklis bus rodomas du Jūros šventės vakarus – liepos 26–27dienomis, Klaipėdos piliavietės aikštėje, nuo 23.00 val.

 

Jubiliejinėje šventėje – jubiliejiniai pasirodymai

Didieji šventiniai koncertai kaip jau įprasta užpildys Kruizinių laivų terminalo sceną. Penktadienio muzikinę programą pradės legendinė klaipėdiečių grupė „Studija“ švenčianti 40-metį ir dovanojanti naują programą „Neliūdim!” 21.30 val. susirinkusius linksmins , jauna, maištinga, energinga ir puikaus balso dainininkė – „GJan ir grupė“, o vakarą 23.00 val. vainikuos kosmiškai energinga trijulė „Freaks on Floor“ su Justinu Jaručiu priešakyje.

Didįjį šeštadienio koncertą Kruizinių laivų terminale dovanos šventės mecenatas – „ŠVYTURYS GO Nealkoholinis“. Siautulingą vakarą 20.00 val. pradės grupė „Deeper Uper“ – viena populiariausių „indie“ stiliaus grupių. 21.30 val. ant scenos pasirodys „Jurga ir grupė“ Vakaro vinis ir vienas svarbiausių Jūros šventės muzikinių akcentų – Monique ir grupė su programa, koncertą pradės 23.00 val.

„40-metį mūsų grupė, pasitinka su šūkiu „Neliūdim“. Jis tapo ir pagrindiniu naujos programos varikliu, kviečiant neliūdėti ir švęsti Jūros šventę“, – sako grupės „Studija“ siela Steponas Januška.

Jo teigimu, Jūros šventė grupei buvo labai dažna koncertų erdvė, o daina „Dabartis“ arba „Mano mieste“ netgi tapo savotišku šventės himnu. Beje, šiemet, žadama, ji skambės kiek kitaip.

 

Teatro aikštės koncertus dovanoja buities elektronikos tinklas AVITELA ir PHILIPS OLED

Teatro aikštė, kasmet tampa jaukiu prieglobsčiu ieškantiems ramesnių vakarų ir iškirtinės muzikos. Jauki ir romantiška – tokia Teatro aikštė pasitiks ir šį kartą. Dienomis Teatro aikštė kvies jaukaus poilsio, o vakare transformuosis į svajingą erdvę, viliosiančią žvaigždėtu dangumi, elegantiška atmosfera, turtinga ir išskirtine muzikine programa.

Čia penktadieninę programą 20.00 val. pradės grupė „Baltasis kiras“, visuose koncertuose publiką užvedantys su gerai žinomais hitais „Lūpytės“ ir „Saulė šviečia“. 21.15 val. scenoje pasirodys Judith Owen ir grupė (Jungtinė Karalystė) su naujausia programa „ReDirected“ 23.00 val. švęsti pakvies energingasis Kazimieras Likša ir grupė.

Šeštadienį, liepos 28 d., svajingoje Teatro aikštėje – 20.00 val. pasirodys Ieva Narkutė su programa „Geriausios dainos“. Anot atlikėjos ji rašo dainas, jas atlieka ir tuo mėgaujasi. Ant scenos būna geresnė, žavesnė ir mielesnė, nei kasdien. Todėl lipa vėl ir vėl. Pripratimas. 21.15 val. Monika Linkytė ir grupė. Viena populiariausių Lietuvos dainininkių, įvertinta net trimis aukščiausiais šalies muzikiniais apdovanojimais „M.A.M.A.“ 23.00 val. vakarą baigs grupė „Balkumbia“ (Ispanija) ir nepakartojamas balkanų muzikos siautulys.

 

JŪROS ŠVENTĖS PIKNIKO ZONA: čia verta stabdyti tempą!

Šventės mecenato „ŠVYTURYS GO Nealkoholinis“ pristatoma Jūros šventės zona – „Pikniko erdvė“ išsiskirs ekskliuzyvinių produktų prekyba, maisto vagonėlių įvairove, barbekiu maistu. Čia netruks maisto ir gėrimų degustacijų. Didelė žalioji erdvė leis patogiai įsitaisyti ir kurti savo šventę, sau tinkamą poilsį. Pikniko zona įsikurs Kūlių Vartų gatvės atkarpoje ties „Švyturio“ alaus darykla. Penktadienį 18.00-2.00 val. Gera muzika iš vinilo: DJ‘ai Audrius, Kelmas ir Nerijus, 20.00 val. Grupės „Saulės kliošas“ koncertas

Antrąją Jūros šventės dieną, čia vyks joga. Nuo 14.00 val. Pokalbiai ant pievutės su Šventiniu bankuchenu 20.00 val. Muzikinis projektas KLAIPĖDOS SKA FOUNDATION COMBO ARŪNĖ 22.00 val. Grupės „Ministry Of Echology“ koncertas.

 

Dainuojančių ir šokančių fontanų programa „Žydėjimas“

Tūkstančius suburiantis ir užburiantis Jūros šventės šokančių fontanų šou šiemet pristato AB „Klaipėdos nafta“. Didžioji naujiena jog, dainuojančių ir šokančių fontanų programa grįžta į Jono Kalno užutėkį. Šviesos, muzikos ir vandens efektų šou „Žydėjimas“ skambės nuostabiomis spalvomis ir gražiausiomis melodijomis. Ritmingi ir spalvingi fontanai jau penktus metus yra vienas laukiamiausių Jūros šventės akcentų. Du šventinius vakarus – liepos 26, 27 dienomis renginio organizatoriai kviečia pasinerti į muzikos ir vandens sintezę. Pasirodymo laikas: 22.30, 23.00, 23.30, 00.00, 00.30, 01.00 val.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 133 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,