Mano Gargždai



Koks šildymo tipas tinkamiausias jūsų namams?

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Shutterstock.com nuotr. Shutterstock.com nuotr.

Namus šildyti galima įvairiais būdais – nuo brangių, bet labai patogių (elektra) iki pigių, bet reikalaujančių pastangų (kietu kuru). Planuojate įsirengti šildymo sistemą namuose, bet negalite apsispręsti, kokie katilai, siurbliai ir kita įranga tinkamiausi? Mes jums padėsime.

 

Pradėkite nuo skaičiavimų

Jeigu galvojate apie bet kokią šildymo sistemą, išskyrus dujomis, tada pati svarbiausia dalis yra tikslus reikalingos šilumos apskaičiavimas tiek namams, tiek vandeniui. Tiek kuro katilai, tiek šilumos siurbliai – jų dydžiai ir galia priklauso nuo reikalingo šilumos kiekio.

Taigi, jeigu nežinote, kiek šilumos reikia jūsų namams, negalėsite įsigyti tinkamos šildymo įrangos. Pavyzdžiui, 10 kvadratinių metrų plotui apšildyti reikia apie 1kWh – tai pagrindas, nuo kurio galima pradėti.

 

Jūsų gyvenimo stilius svarbus

Atsižvelkite ir į tai, kaip dažnai kas nors būna jūsų namuose. Jeigu didžiąją dienos dalį gyventojai yra išvykę, tada reikia katilo, kuris, reikalui esant, greitai pašildytų sistemą ir tą šilumą galėtų kuo ilgiau išlaikyti. Jeigu namuose visada kas nors būna, tada reikėtų pasirūpinti ir grindų šildymu – puikus būdas palaikyti pastovią šilumą namuose.

Kalbant apie grindų šildymą – jeigu turite galimybę, būtinai tai įsirenkite. Tai labai efektyvus būdas pašildyti ne tik grindis, bet ir visą kambarį.

 

Shutterstock.com nuotr.

 

Šildymo sistemos

Kaip šildysite savo namus, labai priklauso nuo jūsų poreikių ir galimybių. Pažvelkite į šiuos namų šildymo būdus ir pabandykite suderinti visa tai su savo poreikiais:

Kietu kuru – turbūt pats populiariausias šildymo būdas. Kieto kuro katilai ganėtinai brangūs ir kūrenti reikia net po kelis kartus per dieną, tačiau tolimesnė priežiūra ir kuras yra patys pigiausi

Granulėmis – irgi labai populiaru, priežiūra ir kuras nebrangūs, bet įranga yra viena iš brangiausių

Skystu kuru – beveik jokios priežiūros, bet tiek kuras, tiek sistema nėra iš pigiausių

Dujomis – visiškai automatizuota sistema, priežiūra brangesnė nei kieto kuru, tačiau jokių rūpesčių

Elektra – labai brangu ir, dingus elektrai, dingsta šildymas. Bet labai patogu.

 

Pixabay.com nuotr.

 

Nepalikite „paskutinei minutei“

Šildymo sistemos įrengimas yra vienas svarbiausių dalykų įrenginėjant namą. Nuo to, kokią sistemą pasirinksite, priklausys jūsų ateities gyvenimo būdas, išlaidos ir patogumas. Galų gale, kad ir kokią sistemą rinktumėtės, stenkitės netaupyti perkant įrangą. Kokybiški kuro katilai arba šilumos siurbliai tikrai kels mažiau rūpesčių ateityje ir kiekvieną dieną džiaugsitės, kad jūsų šiluma rūpinasi kokybiška ir patikima įranga. Siūlome apsilankyti internetinėje parduotuvėje senukai.lt ir sužinoti daugiau apie įvairius šildymo katilus.

 

Reklama

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 402 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,