Mano Gargždai



Seimo debatuose – kandidatų monologai

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Kandidatai į Seimą. Redakcijos nuotr. Kandidatai į Seimą. Redakcijos nuotr.

Vakar Gargždų kultūros centre vyko kandidatų į Seimą Gargždų rinkiminėje apylinkėje debatai.

 

Organizacijos „Žinau, ką renku“ rengti debatai turėjo palengvinti žmonių pasirinkimą už ką atiduoti savo balsą rinkimuose, tačiau renginys virto parodija – vienas kandidatas rėkė sutramdysiąs Seimą, nors net neketina eiti į darbą, svarbiausia tik atsiimti pinigus, kitas kalbėjo daug ir be eilės, lyg tai būtų jo penkios minutės šlovės.

Į menkos auditorijos sulaukusius debatus, moderuotus žurnalisto Edvardo Kubiliaus, atvyko 9 kandidatai – Raimundas Daubaris, Kazimieras Juraitis, Gintautas Kniukšta, Kristupas Augustas Krivickas, Ligita Liutikienė, Rasa Petrauskienė, Martynas Pocius, Valdas Rimkus, Justas Ruškys, nedalyvavo tik buvęs rajono meras Vaclovas Dačkauskas. Politikai gavo progą trumpai prisistatyti, o tada jiems teko atsakinėti į oponentų ir rinkėjų klausimus.

Kandidatai turėjo paaiškinti, kodėl siekia Seimo nario kėdės, iš ko gyvena, kam patikės savo verslą, jei teks užimti svarbų postą, kuriam komitete norėtų dirbti ir pan.

Įsibėgėjus oponentų klausimams vienas kitam, nevengta išsakyti kritikos, o ir moderatorius prarado debatų kontrolę – nukrypus į bereikalingas diskusijas iš salės pasigirdo šūksniai, skatinantys nutraukti užsitęsusius pasisakymus, nes nebeįsitenkama į laiko limitą.

Galiausiai gavę progą užduoti klausimus, rinkėjai domėjosi, kur kreiptis dėl Žemės reformos, privalomuoju sveikatos draudimu, mokesčių politika, žemės ūkio reikalais, ligoninių reforma ir t.t.

Rimtų, rinkėjų dėmesio vertų diskusijų taip ir nesukėlusių debatų pabaigoje kandidatai gavo progą pristatyti 3 svarbiausius darbus, kuriuos planuoja įgyvendinti dirbdami Seime.

Debatų vaizdo įrašas:

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 261 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,