Mano Gargždai



Seimas spręs, ar drausti aromatizuotas elektronines cigaretes

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay.com nuotr. Asociatyvi Pixabay.com nuotr.

Seimas pradėjo svarstyti Seimo nario Mykolo Majausko pristatytas Tabako, tabako gaminių ir su jais susijusių gaminių kontrolės įstatymo pataisas, kuriomis siūloma drausti rinkai teikti elektronines cigaretes ir jų pildykles, jei nikotino turinčiame skystyje yra kvapiųjų medžiagų, išskyrus tabako skonį.

 

Pasak Seimo nario M. Majausko, aromatizuotų produktų patekimo į rinką apribojimas būtų viena veiksmingiausių priemonių sustabdant vaikus nuo nikotino priklausomybės ir tokiu būdu apribojant jų galimybes įsigyti šiuos produktus.

„Plačiai skleidžiama žinia, jog elektroninės cigaretės yra mažiau kenksmingos už tradicines nepilnamečiams leidžia bent dalinai ignoruoti aiškiai žinomus tabako ir nikotino keliamus pavojus besiformuojančiam organizmui (pastarųjų metų su e. cigaretėmis susijusios mirtys ir susirgimai taip pat rodo, jog apie šių priemonių įtaką sveikatai yra žinoma nepakankamai). Galimybė rinktis tabako kvapo beveik nepaliekančius produktus įgalina rūkyti tikintis, jog jie nebus susekti tėvų ar kitų atsakingų asmenų. Įvairių elektroninių cigarečių užpildų skonių spektras, apimantis ir kramtomosios gumos, vaisių, uogų ir kitus nepilnamečiams ypač patrauklius aromatus, daro jas itin populiariomis tarp nepilnamečių“, – teigia pasiūlymo iniciatorius.

Kaip teigė Seimo narys, siekdamos kovoti su rūkymo plitimu, tokius ribojimus jau įvedė Suomija (2016 m.), Estija, Mičigano ir Niujorko valstijos JAV (2019 m.).

Po pristatymo už įstatymo projektą balsavo 72 Seimo nariai, prieš – 1, susilaikė 5 parlamentarai. Pritarus projektui po pateikimo, toliau jis bus svarstomas pagrindiniu paskirtame Sveikatos reikalų komitete. Prie šio klausimo svarstymo Seimo posėdyje planuojama grįžti lapkričio 7 d.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 233 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,