Mano Gargždai



Klaipėdoje buriasi „startuolių“ bendruomenė

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
„Mazgo“ vakarai vyksta kiekvieną trečiadienį. „Mazgo“ vakarai vyksta kiekvieną trečiadienį.

Jau daugiau negu mėnesį Klaipėdoje vyksta renginiai paslaptingu „Mazgo“ pavadinimu. Paslaptingu, nes apibrėžia naują reiškinį: trečiadienio vakarais susirinkę pradedantieji verslininkai (šitaip „startuolius“ siūlo vadinti Valstybinė lietuvių kalbos komisija) semiasi patirties iš sėkmingai startavusiųjų, dalinasi mintimis, patarimais, ieško bendraminčių, pagalbininkų, o kartą per mėnesį patys lipa ant scenos pristatyti savo idėjų.

 

Klaipėdos „startuolių“ bendruomenę vadinti pradedančiaisiais verslininkais būtų netikslu – į nekomercinius „Mazgo“ vakarus galima ateiti tiesiog pabendrauti ar ieškoti įkvėpimo. „Esminis dalykas – tarpusavio bendravimas ir dalinimasis idėjomis. Siekiame pademonstruoti, kad Klaipėdoje yra idėjų, yra programuotojų, dizainerių, konsultantų, verslo įmonių, norinčių pasidalyti patirtimi“ – sakė vienas iš „Mazgo“ iniciatorių, Algirdas Sabaliauskas. Kita organizatorė, Eglė Songailienė, susirinkusiems į renginį pasakojo, jog iki „Mazgo“ tiek su A. Sabaliausku, tiek su vėliau prie komandos prisijungusiu Justu Malinausku pažįstama nebuvo – iniciatyvią trijulę „suvedė“ bendravimas, veiklumas bei noras suburti miesto „startuolius“.

„Mazgo“ vakarų svečiai jau susipažino su keliautoju Š. Savicku ir kitais kviestiniais dalyviais, išklausė S. Gentvilo įkvepiančią Klaipėdos miesto viziją. „Siekiame, kad susitikimai vyktų kiekvieną trečiadienį: atvyks vis įdomesnių žmonių, esame pasidarę labai gerą sąrašą iki pat gegužės mėnesio. Planuojame net sėkmingų verslių ūkininkų pakviesti, neatmetame galimybės ir lentpjūvę pristatyti, jei tik joje vyksta kažkas įdomaus. Svarbiausia, kad būtų ieškoma naujų idėjų bei formų, ir jei kas tai daro – mes jų laukiam“ – atviravo organizatoriai.

Visai neseniai ant „Mazgo“ scenos lipo ir pirmieji du „startuoliai“ savanoriai. „Norisi parodyti, jog ir Klaipėdoje galima sukurti gerų dalykų“, – entuziastingai pradėjo Henrikas Urbonas. Jis pristatė į užsienio rinką orientuotą sprendimą, kuris palengvins bendravimą tarp pranešėjo ir auditorijos konferencijų metu. Tuo tarpu antrosios „startuolės“, Lauros Juciūtės, pristatyta mobilioji aplikacija „Contextool“ skirta dizaineriams, ypač tiems, kurie dirba reklamos srityje.

Besikurianti Klaipėdos „startuolių“ bendruomenė griauna dažnai girdimus stereotipus, esą pajūryje „viskas mirę“, „visi vieni kitus pažįsta“ ir pan. „Čia sutinku ir daug pažįstamų, ir daug tų, kurių neteko sutikti. Pažįstamus šiame renginyje pamatai tarsi iš kitos pusės, naujai: padiskutuoji, išsiaiškini, kuo jie domisi... O taip pat ir naujų pažinčių užmezgi. Reikia tokių susibūrimų, iš tikrųjų yra daug žmonių, turinčių be galo daug idėjų, tik jie dar nedrįsta apie jas papasakoti. Tikiuos, jog po mano ir H. Urbono pristatymų tie žmonės irgi tam pasiryš“ – dalinosi įspūdžiais L. Juciūtė.

„Šie renginiai gali būti geros idėjos tramplinas į platesnę erdvę, pavyzdžiui, į rizikos kapitalo fondą“, – minėjo A. Sabaliauskas. Norintys papasakoti apie sėkmingai įgyvendintas idėjas bei pasidalyti patirtimi, ar pristatyti ramiai miegoti neduodantį dar neįgyvendintą sumanymą, susirasti bendraminčių – visi laukiami „Mazgo“ scenoje. Svarbiausia, jog istorija būtų įdomi, lipdanti bendruomenę ir rišanti mazgus.

 

„Mazgo“ vakarai vyksta kiekvieną trečiadienį 19 val. muzikiniame bare „Kaštonas“.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 132 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,