Mano Gargždai



Į Lietuvą atvyksta viena didžiausių visų laikų Norvegijos muzikos žvaigžde tituluojamas trimitininkas

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
KKS nuotr. KKS nuotr.

Regis pasiekęs daugelį savo instrumento repertuaro ribų, žinomas norvegų muzikas, trimitininkas Ole Edvard Antonsen ėmė veržtis dar daugiau iššūkių keliantiems meniniams sumanymams.

 

Šiandien muziko žinomumas plečiasi jau ir už klasikinės muzikos ribų, – menininkas atlieka ne tik klasikinę, bet ir džiazo, populiariąją muziką, improvizuoja tiek akustiškai, tiek pasitelkdamas elektroninei muzikai būdingas technikas, rašo savo paties kompozicijas. Ole Edvard Antonsen yra išleidęs daugiau nei 60 kompaktinių plokštelių, grojęs solo svarbiausiose koncertų salėse bei bendradarbiavęs su tokiais žymiais dirigentais, kaip Mariss Jansons ar Kent Nagano.

Turbūt natūralu, kad į O. E. Antonsen akiratį papuolė ir lietuvių kompozitorius G. Gelgotas bei jo vadovaujamas NIKO ansamblis. Jų kūrybinė draugystė prasidėjo 2016 metais, kai ansamblis buvo pirmą kartą pakviestas koncertuoti trimitininko vadovaujamame festivalyje „Festspillene i Elverum“ Norvegijoje. NIKO į šį festivalį sugrįžo dar dukart, o 2019 m. pradžioje Vilniuje surengė bendrą įrašų sesiją, kurios rezultatai jau greitai pasieks klausytojus.

Nuosekliai besivystanti kūrėjų ir atlikėjų draugystė, natūralu, įgauna vis išbaigtesnes formas ir virsta kūrybingomis ir konceptualiomis koncertinėmis programomis.

Vieną tokių programų jau greitai klausytojai galės išgirsti ir Lietuvoje – Vilniuje ir Klaipėdoje. Tai programa, kurią sudaro autorinė Gelgoto muzika, į ją įkomponuotos, specialiai kuriamos Ole Edvard Antonsen improvizacijos ir kompozicijos, bei gražiausi baroko epochos trimito repertuaro kūriniai.

„Sprendimas šiuolaikinės muzikos koncertą praturtinti barokine muzika buvo priimtas gana impulsyviai. Išsikalbėjome, kad šiuo metu abudu „degame“ barokine muzika, esame įkvėpti jos emocingumo ir to beveik improvizacinio jos elemento, jausmo. Kalbėjome apie tai, kad daugelis šiuolaikinės muzikos iš tiesų yra giminingesnė barokui, nei, tarkim, klasicistinei muzikai. Laukiame šio koncerto, nes visi kartu leisimės į jaudinančią muzikinę patirtį, kuri mums patiems, tikiu, pateiks malonių staigmenų“, – kalbėjo kompozitorius Gediminas Gelgotas.

Koncertai vyks sausio 22 dieną, trečiadienį, Vilniaus Šv. Kotrynos bažnyčioje bei sausio 23 dieną, ketvirtadienį, Klaipėdos koncertų salėje. Paskutiniai bilietai dar prekyboje, bilietus platina: „Bilietai.lt“.

Daugiau informacijos: https://www.koncertusale.lt/Renginys/Trimito-zvaigzde-ir-NIKO

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 261 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,