Mano Gargždai



Gargždai nusimes podukros rūbą – didėja investicijos į miesto infrastruktūrą

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Šiemet bus užbaigti ir darbai Pušų gatvėje – paklotas asfaltas iki sankryžos su Dariaus ir Girėno gatve. Klaipėdos r. sav. nuotr. Šiemet bus užbaigti ir darbai Pušų gatvėje – paklotas asfaltas iki sankryžos su Dariaus ir Girėno gatve. Klaipėdos r. sav. nuotr.

Savivaldybė šiemet į rajono infrastruktūrą investuoja rekordines lėšas, kurios auga net tris kartus. Didelės finansinės injekcijos, net 1,4 milijono eurų, sulauks ir Gargždai. Daug darbų bus atlikta ir iš Valstybinės kelių priežiūros ir plėtros programos bei prisidedant prie Lietuvos automobilių kelių direkcijos projektų.

 

Keisis Kvietinių gatvė

Jau šiais metais gargždiškiai ir miesto svečiai galės važiuoti ir vaikščioti smarkiai pasikeitusia Kvietinių gatvės dalimi nuo Klaipėdos gatvės iki parko. Čia bus atnaujinta kelio danga, įrengtas dviračių takas, sutvarkyti šaligatviai. Projekte numatytas ir gatvėje esančių automobilių stovėjimo aikštelių sutvarkymas.

Šiemet bus užbaigti ir darbai Pušų gatvėje – paklotas asfaltas iki sankryžos su Dariaus ir Girėno gatve, o jų susikirtimo vietoje įrengta žiedinė sankryža. Numatoma tvarkyti ir senosios Pušų gatvės atkarpą nuo naujos žiedinės sankryžos iki Basanavičiaus gatvės.

„Džiaugiamės, kad Savivaldybės biudžetą pavyko subalansuoti taip, jog daugiau lėšų galime skirti tiems darbams, kurie gyventojams yra aktualiausi – infrastruktūros gerinimui“, – sako mero pavaduotoja Audronė Balnionienė.

Žvyrkelių programos tikslinės lėšos bus panaudotos Kuršlaukio gatvės asfaltavimui. Jau rengiamas projektas ir planuojami pradėti darbai.

 

Mero pavaduotoja Audronė Balnionienė: „Gargždai keisis ir gražės bei taps patogesni“. Klaipėdos r. sav. nuotr.

 

Perkami projektavimo darbai

Taryba jau yra pritarusi Savivaldybės ir Lietuvos automobilių kelių direkcijos sutarčiai, pagal kurią greitu laiku bus perkami projektavimo darbai, o 2021-ųjų metų pradžioje turėtų prasidėti kelio Gargždai–Kretinga kapitalinis remontas. Bus sutvarkytas beveik dviejų kilometrų ruožas – suformuota miesto gatvė, įrengtos reikalingos nuovažos, takai, apšvietimas.

„Dalis darbų dar laukia ateityje, dalį mieste – jau pradėjome. Praėjusią savaitę pradėta tiesti dviračių tako atkarpa nuo Kęstučio iki Užuovėjos gatvės. Jį miestiečiai, tikiuosi, jau galės išbandyti šią vasarą. Darbai vyksta ir Vasario 16-osios gatvėje: čia klojami nauji šaligatviai. Sėkmingos derybos vyko ir su Automobilių kelių direkcija. Prisidedant Savivaldybei galėsime įgyvendinti ne vieną svarbų projektą tiek mieste, tiek visame rajone“, – neabejoja Klaipėdos rajono Savivaldybės administracijos direktorius Artūras Bogdanovas.

 

Administracijos direktorius Artūras Bogdanovas: „Mūsų užmojai tikrai dideli. Ir permainų sulauks ne tik miesto, bet ir rajono gyventojai.“ Klaipėdos r. sav. nuotr.

 

Šiuo metu jau vyksta pirkimo procedūros įrengti lietaus nuotekas nuo Teismo pastato iki tilto per Miniją, o su LAKD jau sutarta ir dėl Tiltų gatvės remonto. Atkarpoje nuo Klaipėdos gatvės iki tilto per Miniją bus įrengti takai, apšvietimas bei sutvarkyta važiuojamoji kelio dalis.

Artimiausiu metu projektavimo darbus planuojama pirkti ir Gedimino, Palangos, Saulažolių, Vytenio, Gargždupio, Žibučių, Rasos, Lyros ir Volungės gatvėms.

Siekiant pagerinti susisiekimą prie ugdymo įstaigų, jau šiemet bus parengta projektavimo užduotis ateities pokyčiams P. Cvirkos ir Kastyčio gatvėse. Pastarojoje planuojamos automobilių stovėjimo aikštelės, pėsčiųjų ir dviračių tako trasa, o P. Cvirkos gatvėje – automobilių stovėjimo aikštelės. Darbų ranga aikštelės įrengimui nupirkta ir J. Janonio gatvėje. Mieste jų atsiras ir dar daugiau.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 309 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,