Mano Gargždai



Iš užsienio grįžę rajono gyventojai izoliuojami Savivaldybės numatytose vietose

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
DELFI/Ritos Gečiūnaitės nuotr. DELFI/Ritos Gečiūnaitės nuotr.

Šiandien Klaipėdą pasiekė keltas iš Švedijos, kuriuo atplaukė 54 vilkikų vairuotojai bei dar 38 keleiviai. Visi iš užsienio grįžę tautiečiai, išskyrus vilkikų vairuotojus, išvežioti į numatytas saviizoliacijos vietas.

 

Informuojama, jog atvykusiuosius Klaipėdos terminale pasitiko Visuomenės sveikatos centro specialistai, Klaipėdos miesto savivaldybės pareigūnai bei policija.

Klaipėdą keltu pasiekę žmonės buvo informuoti, kas jų laukia: dar prieš kelionę jiems pranešta apie priverstinį karantiną savivaldybių paskirtose patalpose dėl žaibiškai plintančio koronaviruso. Dėl šios žinios keli keleiviai atsisakė plaukti į Lietuvą.

DFDS kompanijos atstovas Vaidas Klumbys informavo, kad grįžo 38 keleiviai, iš jų maža dalis, vos penki, grįžo ne automobiliais.

Tik atplaukus keltui, vienas keleivis pasiskundė karščiavimu ir skausmais. Asmeniui buvo iškviesta greitoji medicinos pagalba. Žmogui pamatavus temperatūrą, ji kiek viršijo 37 laipsnių skalę.

Šiandien vakare iš Kylio turėtų atplaukti dar 127 keleiviai, 28 automobiliai. Tarp jų – 80 Lietuvos piliečių.

Kaip naujienų portalui „Mano Gargždai“ pranešė Klaipėdos rajono savivaldybės mero patarėjas Jevgenijus Bardauskas, informacijos, jog keltu iš Švedijos yra parvykusių ir rajono gyventojų – neturima. Anot mero patarėjo, kol kas yra gauti dviejų rajono gyventojų pranešimai, jog į Klaipėdą keltais jie ketina grįžti rytoj.

„Bus organizuotas transportas ir juos pervešime į Savivaldybės numatytas karantinavimo vietas rajone. Tokių vietų turime per 500. Tai – ir privačios apgyvendinimo įstaigos, ir Savivaldybės turimos patalpos“, – komentavo J. Bardauskas.

Anot jo, Savivaldybės puslapyje ir socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje nuolat skelbiami kontaktai, kuriais iš užsienio grįžtantys gyventojai raginami skambinti ir rašyti dėl saviizoliacijos vietos.

Taip pat mero patarėjas informavo, jog vakar iš Vilniaus, Kauno ir Palangos oro uostų buvo parvežti 7 Klaipėdos rajono gyventojai.

„Šiandien vakare specialus transportas vyks į Vilnių parvežti dar 13 žmonių, grįžtančių iš užsienio. Dar vienas asmuo laukia pasienyje su Latvija Pasvalyje“, – sakė J. Bardauskas.

Informuojama, jog šiuo metu koronavirusas yra patvirtintas 8 rajono gyventojams. 7 atvejai įvežtiniai, 1 – vietinis.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 238 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,