Mano Gargždai



Džiazo festivalis pasiūlys desertą – „Jazzanova“

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Organizatorių nuotrauka. Organizatorių nuotrauka.

XX Jubiliejinis KLAIPĖDOS PILIES DŽIAZO FESTIVALIS pasiūlys tikrą desertą - džiazo eksperimentus su „Jazzanova“. Publika ištirps elektroninio skambesio palaimoje. Birželio 7 dieną Kruizinių laivų terminale. Gera muzika - geriems žmonėms. NEMOKAMAI.

 

Unikalaus skambesio DJ ir prodiuresių kolektyvas iš Berlyno „Jazzanova“ susikūrė 1995-aisiais, kai būsimos grupės nariai drauge grojo tuomet žinomame klube „Delicious Doughnuts“. Grupės narius Aleksanderį Barką (Alexander Barck), Klasą Brylerį (Claas Brieler), Roskovą Kretšmaną (Roskow Kretschmann), Štefaną Laizeringą (Stefan Leisering), Akselį Rainemerį (Axel Reinemer) bei Jurgeną fon Knoblauchą (Jürgen von Knoblauch) siejo bendras tikslas – apjungti jų individulius stilius į vieną, kad sukurtų naują, modernų skambesį, kuriame būtų juntama beveik visų praėjusių kelių dešimtmečių šokių muzikos įtaka. Šiuo metu grupės stilius apibūdinamas kaip nu-jazz, chillout ir jazz house.

Kaip ir daugelis pradedančiųjų prodiuserių ir dar mažai žinomų diskžokėjų, „Jazzanova“ didesnio pripažinimo sulaukė tik tada, kai BBC diskžokėjas Džilas Petersonas (Gilles Peterson) 1997 m. savo programoje paleido grupės pirmąjį kūrinį – „Fedime‘s Flight“. Tai padėjo grupei pradėti seriją remiksų projektų, kurių daugelis vėliau buvo išleisti dviejų diskų albume pavadinimu „The Remixes 1997–2000“. Kai pasipylė remiksų gausa, ir grupė tapo vis labiau pripažįstama, jos nariai A.Barkas, K.Bryleris ir J. fon Knoblauchas kartu nusprendė pasirūpinti tuo, kad „Jazzanova“ taptų taip pat gerai žinoma dėl puikių DJ setų. Likę nariai – Š.Laizeringo ir A.Rainemerio duetas – tapo žinomi „Extended Spirit“ pavadinimu, o R.Kretšmanas pasirodė „Kosma“ sceniniu vardu.

Tais pačiais metais, kai „Fedime‘s Flight“ išpopuliarėjo pogrindžio šokių aikštelėse, „Jazzanova“ kartu su Miuncheno „Compost“ įrašų studija įkūrė JCR („Jazzanova Compost Records“). „Fedime's Flight“ ir „Caravelle“ buvo pirmieji įrašai, išleisti 12 colių vinilo plokštelėse, ir abu įrašai buvo itin sėkmingi tarp DJ. JRC pirmiausia buvo pagrindinis „Jazzanova“ įrašų leidimo kanalas, tačiau taip pat leido ir „Koop“, Victor Davies, „The Underwolves“ bei „Rima“ kūrybą.

2002 m. „Jazzanova“ išleido savo ambicingą debiutinį albumą „In Between“. Penkerius metus kurto albumo dainose aiškiai juntamas išlaikytas grupei būdingas kruopščiai išdirbtas ritmas. Antrasis grupės albumas „Of All The Things“ pasirodė 2008 m. Po turo su gyvai muziką atliekančia grupe „Jazzanova“ pradėjo bendradarbiauti su vokalistu iš Detroito Polu Randolfu (Paul Randolf), kuris taip pat drauge pasirodys jubiliejinio Klaipėdos Pilies džiazo festivalio scenoje. 2012 m. kartu grupė išleido trečiąjį savo albumą pavadinimu „Funkhaus Studio Sessions“.

 

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 104 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,