Mano Gargždai



15 metų namuose, kuriuose gyvena muzika

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
KKS nuotr. KKS nuotr.

Sukaktys ateina nepaisant nieko: atšiaurių periodų, suspenduotų veiklų ar neplanuotų lūžių gyvenime. Šį kartą ne taip, kaip planuota, be daugybės šventės komponentų. Tačiau šiandien, balandžio 1-ąją, Klaipėdos koncertų salę švenčia 15-os veiklos metų sukaktį.

 

Daugybės skirtingų veiksnių sumoje, politinės valios dėka, Klaipėdos miesto savivaldybė prieš penkiolika metų ryžosi svariam žingsniui – įsteigė profesionalaus scenos meno koncertinę įstaigą Klaipėdos koncertų salę. Vienintelę Vakarų Lietuvoje, kuri svetinga visiems – tiek pasaulyje pripažintiems, tiek jauniesiems muzikams.

Koncertų salė jau penkiolika sezonų nuosekliai įgyvendina savo misijoje išsikeltus tikslus: supažindina uostamiesčio gyventojus ir svečius su pasaulyje pripažintais ir jaunais atlikėjais bei kūrėjais, aukščiausiu lygiu pristato profesionalių Lietuvos ir užsienio atlikėjų koncertines programas, puoselėja miesto muzikinę kultūrą, organizuoja tęstinius koncertų ciklus, klasikinės ir šiuolaikinės muzikos festivalius, koncertus šeimai bei edukacines programas ir salėje reziduojančių kolektyvų bei individualių atlikėjų meninę veiklą.

Įstaigoje kasmet pristatomi penki skirtingos stilistikos ir formato tarptautiniai festivaliai: orkestro muzikai skirtą „Klaipėdos muzikos pavasarį“, Klaipėdos kariliono festivalį, šiuolaikinei muzikai skirtą „Permainų muziką“ ir šventinės klasikos festivalį „Salve musica“. Nuo 2017 m. festivalių sąrašą papildė kas dvejus metus rengiamas Tarptautinis Klaipėdos violončelės festivalis ir konkursas. Pastarajam nuo 2021 metų bus suteiktas pasaulinę šlovę pelniusio lietuvių violončelininko David Geringo vardas. Nuo šiol jis bus pristatomas kaip Tarptautinis Klaipėdos David Geringo violončelės konkursas. Greta festivalių Koncertų salė organizuoja ir Klaipėdos tarptautinę violončelės akademiją (KIVA), plėtojančią violončelės muzikos tradicijas ir jaunųjų atlikėjų meistriškumą.

15 metų laikotarpis nėra iš dangaus krentanti besąlygiška duotybė. Tiek be visos komandos, tiek be ištikimų klausytojų, Koncertų salė nebūtų pasiekusi tiek, kiek turi šiandien. Šią dieną Koncertų salė taria ypatingą AČIŪ įstaigos tarnyboms, meno kolektyvams ir jų vadovams, karilionieriams, steigėjui Klaipėdos m. savivaldybei, mecenatui „Limarko grupė“, meno ir žiniasklaidos partneriams, ir žinoma, publika. Judėkime į priekį, kovokime su iššūkiais. Na, o kol kas – virtualioje šventėje ir draugystėje su visais klasikinės muzikos gurmanais!

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 378 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,