Mano Gargždai



VMI: gyventojams bus pradedamos grąžinti pajamų mokesčio permokos

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pexels nuotr. Asociatyvi Pexels nuotr.

Valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – VMI) informuoja, kad pirmosios gyventojų pajamų mokesčio (toliau – GPM) permokos gyventojų sąskaitas pasieks jau kitą savaitę. Pirmieji pavedimai numatyti gegužės 20 d., trečiadienį. Šiuo metu Elektroninio deklaravimo sistemoje (EDS) jau pateikta 484 tūkst. deklaracijų su grąžintina GPM suma, kuri siekia 110 mln. eurų.

 

„Gyventojai vis dar aktyviai teikia pajamų deklaracijas, jų esame gavę kiek daugiau nei 808 tūkst. Pajamų mokesčio permokas gyventojams grąžinti VMI pradės jau gegužės 20 d. ir, nepaisant to, kad deklaravimas šiemet startavo kiek vėliau nei įprastai, pajamų mokesčio permokas gyventojams VMI grąžins kaip ir kasmet – kasdien iki liepos 31 d.“, – teigia VMI Mokestinių prievolių departamento direktorė Stasė Aliukonytė-Šnirienė, pažymėdama, kad permokos visada pirmiausia grąžinamos tiems gyventojams, kurie deklaracijas pateikia laiku, be klaidų, o VMI permokų grąžinimo sąrašus sudaro atsitiktine tvarka.

Pernai VMI 691 tūkst. gyventojų grąžino apie 105,5 mln. eurų GPM permokos, o 391 tūkst. gyventojų deklaravo virš 176 mln. eurų mokėtino pajamų mokesčio.

 

Dar ne vėlu pasinaudoti mokesčių lengvata už būsto ar automobilio remonto, auklių paslaugas

Jei gyventojai 2019 m. įsigijo būsto ar automobilio remonto bei auklių paslaugas ir gavo apmokėjimą patvirtinančius dokumentus, jie vis dar gali duomenis apie patirtas išlaidas įrašyti į metinę pajamų deklaraciją už 2019 metus bei tokiu būdu susigrąžinti dalį pajamų mokesčio.

VMI gavo apie 11,2 tūkst. prašymų, pagal kuriuos, pateikus pajamų deklaracijas, kone 7 tūkst. gyventojų galės susigrąžinti kiek daugiau nei 1 mln. eurų pajamų mokesčio.

 

Skirti pajamų mokesčio dalį paramai galima iki liepos 1 d.

Šiemet jau gauta kiek daugiau nei 91 tūkst. gyventojų prašymų skirti pajamų mokesčio dalį paramos gavėjams, meno kūrėjams, politinėms partijoms ar profesinėms sąjungoms.

Kaip ir anksčiau, prašymus galima pateikti saugiu ir patogiu būdu – prisijungus prie EDS arba siunčiant popieriuje užpildytus prašymus VMI iki liepos 1 d. Bendra informacija, ir kaip tai padaryti e. būdu: https://www.vmi.lt/cms/gpm-dalis-paramai.

 

Išplėstos konsultantų telefonu pajėgos

Dėl karantino VMI paslaugos gali būti teikiamos tik nuotoliniu būdu, tad konsultacijas telefonu šiemet teikia mokesčių specialistai visoje šalyje. Jei pildant deklaraciją e. būdu gyventojams kils klausimų, pasikonsultuoti jie galės ne tik paskambinę 1882, bet ir kitais papildomais telefonų numeriais, kurie skelbiami VMI interneto svetainėje.

Savarankiškai aktualią informaciją apie deklaravimą, paaiškinimus, atsakymus į dažniausiai užduodamus klausimus bei individualią veiklą vykdantiems gyventojams skirtą vedlio videogidą galima rasti adresu https://www.vmi.lt/cms/deklaravimas-uz-2019-m, o kitus išsamius paaiškinimus – ir VMI vaizdo kanale. Taip pat, aktuali informacija susijusi su deklaravimu, skelbiama socialinio tinklo „Facebook“ oficialiame VMI puslapyje: www.facebook.com/Valstybinemokesciuinspekcija.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 301 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,