Mano Gargždai



Krištoliniu balsu pavergęs gargždiškis – „Lietuvos talentai“ superfinale

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Paulius Rimeikis visus pakerėjo savo diskantu. TV3 nuotr. Paulius Rimeikis visus pakerėjo savo diskantu. TV3 nuotr.

Dvylikametis Paulius Rimeikis savo diskantu pakerėjo ne vieną. Už nugaros palikęs šimtus konkurentų, jaunasis dainininkas pasirodys konkurso „Lietuvos talentai. Supervaikai“ superfinale, kuriame su dar 9 dalyviais varžysis dėl pagrindinio prizo – 10 tūkst. eurų. Portalui mano-gargzdai.lt Paulius kartu su mama Snieguole papasakojo apie trauką klasikinei muzikai, pasiekimus ir svajones.

 

Muzika žavėjo nuo mažens

S. Rimeikienė atviravo, kad jau nuo pat ankstyvos vaikystės stebėjo sūnaus meilę muzikai: „Išgirdęs operą ar simfoniją, jis viską mesdavo, ateidavo žiūrėti. Mums buvo keista ir juokinga, stebėdavomės, koks klasikinės muzikos gerbėjas auga.“

Mama taip pat pasakojo, kad ir visi vaiko mėgstamiausi žaislai buvo muzikiniai, skleidžiantys garsus.

Pradėjus lankyti darželį, 3 metų berniuko talentą dainuoti netruko pastebėti ir muzikos mokytoja. Ji sakė, kad vaikas muzikalus, turi klausą, jaučia ritmą, todėl pradėjo jį ruošti „Dainų dainelės“ konkursams.

Gargžduose 13 metų gyvenanti šeima pasakojo, kad negavus darželio gimtajame mieste, teko rinktis ugdymo įstaigą Klaipėdoje. Tai vėliau nulėmė, kad Paulius taip pat ir mokosi uostamiestyje – Klaipėdos Vydūno gimnazijoje.

Nuo pirmos klasės jis lanko ir Jeronimo Kačinsko muzikos mokyklos populiariosios muzikos ir dainavimo klasę. Papildomai Paulius konsultuojasi ir su Stasio Šimkaus konservatorijoje dirbančia mokytoja, kuri yra akademinio vokalo specialistė.

 

Operinį dainavimą išgirdo kaimynė

Talentingo vaikino mama prisiminė įdomią istoriją, nutikusią prieš 3 metus, kuri padėjo atrasti sūnaus dainavimo kryptį.

„Mūsų kaimynė man užsiminė, kad Paulius labai gražiai dainuoja operas. Ji girdėjusi ir iš pradžių maniusi, kad radijas įjungtas. Man buvo labai netikėta, sakau, nesu girdėjusi, kad dainuotų“, – prisiminimu dalinosi pašnekovė.

Pasirodo, Paulius pats „Youtube“ rado Maria Callas „Oh Mio Babbino Caro“ dainą, ją sudainavo ir nusiuntė įrašą savo bendraklasiams, kurie išgirdę buvo labai nustebinti.

„Po to išprašiau, kad galėčiau įrašu pasidalinti su dainavimo mokytoja, kuri taip pat nustebo ir pasiūlė pabandyti klasikinį dainavimą“, – kalbėjo moteris.

„Paklausiau, pabandžiau ir pavyko“, – kuklus buvo Paulius, pridūręs, kad klasika jam patinka nuo mažens.

2018 metais Gargždų miesto gimtadienyje „Talentų šturmo“ konkurse su ta pačia daina jis pavergė žiūrovus bei pelnė pagrindinį prizą ir simpatijos nominaciją.

Mama pripažįsta, kad yra ne kartą gavusi pastabų iš aplinkinių, kad verčia vaiką dainuoti klasiką.

„Negali būti, kad nenorėtų roko ar džiazo, sako. Tačiau jis pats renkasi dainas. Mokytoja dažnai jam sako, kad pasirinkta daina – ne vaikiška“, – kalbėjo S. Rimeikienė.

Abejonių, kad Pauliaus širdis tikrai linksta prie klasikos, nelieka, kai jis vardija savo mėgstamiausių atlikėjų penketuką: Montserrat Caballé, Luciano Pavarotti, Andrea Bocelli, Asmik Grigorian, Nomeda Kazlaus.

 

 Paulius Rimeikis su Nomeda Kazlaus ir Latvijos operos žvaigžde kontratenoru Sergejumi Jėgeriu. Asm. archyvo nuotr.

 

Konkursuose – ir neįtikėtini komplimentai

P. Rimeikis – aktyvus įvairių dainavimo konkursų dalyvis ne tik Lietuvoje, bet ir Latvijoje. Itin įsiminė klasikinės muzikos konkursas Suomijoje, skirtas kompozitoriaus Jano Sibelijaus atminimui. Į jį vienintelis lietuvis dalyvis pateko Nomedos Kazlaus kvietimu. Ten Paulius ne tik triumfavo savo amžiaus grupėje, bet ir sulaukė jam pačiam visam gyvenimui įsiminusio komplimento, kurį dovanojo komisijoje buvęs Latvijos operos žvaigždė kontratenoras Sergejus Jėgeris.

„Jis priėjo ir pasakė, kad turiu briliantinį balsą ir pasiūlė kartu padainuoti giesmę“, – įvykiu dalinosi jaunasis atlikėjas.

S. Jegeris tada atskleidė, kad ir jo dvylikamečio balsas skambėjo taip pat bei linkėjo, kad jis niekur nedingtų.

Jaunasis gargždiškis prieš dvejus metus taip pat dalyvavo ir „Lietuvos balsas“ vaikų finale, kur taip pat buvo pastebėtas ir pateko tarp 6 geriausiųjų atlikėjų. Paulius taip pat prisimena ir įsiminusį pasirodymą 2019 metų „Žmonės“ apdovanojimuose Lietuvos operos ir baleto teatre, kur jis su Mantu Jankavičiumi atliko dainą „Barselona“.

Prieš 4 metus Paulius Klaipėdos muzikiniame teatre lankė vaikų studiją, jam teko garbė dalyvauti Dalios Ibelhauptaitės režisuotose operose „Bohema“, „Pajacai“. Vienoje operoje jaunasis atlikėjas yra sukūręs vaidmenį – suvaidinęs mažąjį Džeimsą kamerinėje operoje „Į švyturį“.

 

Pinigus išleistų studijai

Pasiteiravus, kas paskatino dalyvauti konkurse „Lietuvos talentai. Supervaikai“, po mėnesio tryliktą gimtadienį švęsiantis Paulius atviras: „Norisi visur save išbandyti.“

Skelbimą į atranką jis rado pats. Ant scenos vaikinas jaučiasi puikiai, labiau pasirodymų metu jaudinasi jo mama.

„Reikia tikėti, kad galiu laimėti“, – į klausimą, ar tiki savo pergale „Lietuvos talentai“ konkurse atsako Paulius. Jis įsitikinęs, kad jo išskirtinumas ir stiprioji pusė – aukštas balsas, operinis dainavimas, nes daugelis renkasi popmuzikos dainas.

Šiuo metu kasdien repetuojantis ir superfinalui pasirodymą tobulinantis dainininkas jau žino, kur išleistų 10 tūkst. eurų, jeigu pavyktų laimėti televizijos konkursą: „Įsirengčiau mini studiją.“

Ir tolimesnę savo ateitį, jeigu paauglystėje vykstanti balso mutacija nesutrukdys, gargždiškis sieja su muzika. Jo svajonių darbas – operų aktorius.

 

Paulius nepraleidžia progos dalyvauti labdaringose veiklose. Asmeninio archyvo nuotr.

 

Balsą saugo

Kiti vaikino pomėgiai – nelabai skiriasi nuo bendraamžių. Jam patinka krepšinis, tinklinis, stalo tenisas, taip pat – kompiuteriniai žaidimai.

Tačiau mama priduria, kad vaikystė vis dėl to yra šiek tiek kitokia – balsą reikia saugoti: „Negali vasarą mėgautis maudynėmis, jeigu žino, kad dalyvaus konkursuose. Ir ledų, ir šalto vandens vengia. Vėjuotą dieną – su šaliku.“

Pasiteiravus, kaip į operinį Pauliaus dainavimą žiūri bendraamžiai, jaunasis talentas sako, kad nors patys jie ir klauso popmuzikos ar repo, į jo dainavimą visi žiūri palankiai, palaiko ir džiaugiasi.

Mama pastebi, kad šiuo metu vaikinas labai nori viską išbandyti, ieško savęs, artėjančio gimtadienio proga dovanų nori klasikinės gitaros.

„Sako, kad vaikai išpildo senelių, prosenelių svajones. Aš norėjau dainuoti, lankiau muzikos mokyklą, bet karjera pasisuko į kitą pusę“, – portalui mano-gargzdai.lt atviravo atlikėjo mama, šiuo metu dirbanti medike.

Abu sutartinai džiaugiasi Pauliaus pasiekimu – buvimu tarp 10-ies geriausių Lietuvos talentų, tačiau tikisi ir palaikymo šį sekmadienį 19.30 val. per TV3 transliuosimame „Lietuvos talentai. Supervaikai“ superfinale.

 

Pauliaus pasirodymas:

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 125 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,