Mano Gargždai



Daugiausia nepilnamečių įkliūva dėl vagysčių

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Asociatyvi Corbis nuotr. Asociatyvi Corbis nuotr.

Skelbiama, kad nepilnamečių nusikalstamumas auga didžiuliais tempais. Tenka išgirsti ir apie Klaipėdos rajono  jaunimo „žygdarbius“. Pasidomėjome, kiek kartų ir kaip praėjusiais metais dažniausiai prasižengė auganti naujoji rajono karta.

 

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Klaipėdos rajono policijos komisariato Prevencijos poskyrio viršininkė Dovilė Lučinskienė portalui mano-gargzdai.lt nurodė, jog, rajono policijos komisariato duomenimis, praėjusiais metais nepilnamečiai  padarė 83 nusikaltimus rajone – tiek bylų perduota teismui.

4 iš šių nusikaltimų įvykdyti apsvaigus nuo psichoaktyvių medžiagų. 6 nepilnamečiai negalėjo būti patraukti atsakomybėn dėl per mažo jų amžiaus – jiems nebuvo 16 metų.

Kaip tvirtino D. Lučinskienė, paaugliai dažniausiai įkliuvo dėl vagysčių – 34 atvejai.

Kitas policijos pareigūnų rūpestis – alkoholio ir tabako gaminių pardavimas nepilnamečiams.

Prevencijos poskyrio viršininkė informavo, kad 2013 metais užfiksuoti 26 pažeidimai, kai alkoholis buvo parduotas arba perduotas nepilnamečiui.

Nepilnamečių apsaugos inspektoriai tvirtina, kad daugeliu atvejų sunku įrodyti nusikalstamą veiklą – pritrūksta įrodymų. Be to, visuomenės nariams trūksta sąmoningumo bei supratimo apie alkoholio ir tabako daromą žalą.

Nors parduotuvėse kabo iškabos, kad nepilnamečiams alkoholio ir tabako gaminiai neparduodami, pačios pardavėjos neretai nepaiso šių perspėjimų. Šiemet už neteisėtą alkoholio ar tabako pardavimą nepilnamečiams nubaustos trys Klaipėdos rajone esančių parduotuvių pardavėjos.

Prasidedant šiltajam metų sezonui, policija žada daugiau dėmesio skirti nepilnamečiams. Ketinama sustiprinti jaunuolių kontrolę – dažniau patruliuoti paauglių susibūrimo vietose, prie parduotuvių. 

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 225 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,