Mano Gargždai



Gargždų knygynas kviečia parduoti ar dovanoti senas knygas

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Gargždų knygynas kviečia dalintis perskaitytomis knygomis.Simos Ulvikienės nuotr. Gargždų knygynas kviečia dalintis perskaitytomis knygomis.Simos Ulvikienės nuotr.

Prabėgo 4-eri metai, kai gyventojams duris atvėrė neatpažįstamai atsinaujinęs Gargždų knygynas. Nepaisant karantino sukeltų iššūkių, jo savininkė Ina Jurgulienė į ateitį žvelgia optimistiškai ir grįžta su naujomis mintimis ir pasiūlymais miesto gyventojams. Nuo šiol čia galima ne tik įsigyti naujų, tačiau superkamos bei parduodamos ir jau perskaitytos knygos. Tikimasi, kad rudeniop knygyne esančiose laisvose patalpose atsiras ir senų knygų krautuvėlė. Dabar ten vyksta pasiruošimo darbai, planuojama pastatyti lentynas.

 

Iš rankų – į rankas

Prie Gargždų knygyno jau savaitę laiko praeiviai gali pastebėti naują perskaitytų knygų lentyną. Joje – ir romanai, savišvietos knygos, klasika. Kaip pasakojo I. Jurgulienė, knygynas priima įvairiausias nebereikalingas knygas, jas gali supirkti atsiskaitant iš karto arba priimti komiso pagrindu – atsiskaityti prekę pardavus.

„Ši mintis gimė jau seniau, bet įgyvendinti ją galbūt ir reikėjo karantino“, – šypsosi Gargždų knygyno savininkė, pridūrusi, kad žmonės labai geranoriškai žvelgia į šią knygų dalinimosi idėją, negaili pagyrų.

Pašnekovė atviravo, kad yra labai daug gerų knygų, kurios perskaitytos dūla lentynose: „Kodėl gi nepasidalinus jomis su kitais?“

„Labai laukiame knygų, skirtų pasiruošti egzaminams, studijoms. Jeigu kas nors turi nebereikalingų žurnalų, irgi supirktume. Žmonės tokių dalykų ieško“, – poreikį atskleidė I. Jurgulienė.

Ji atviravo, kad visiškai nesvarbu, jeigu tokio pat pavadinimo knyga gulės ir senų, ir naujų knygų lentynose. Pirkėjai, anot knygyno šeimininkės, turi teisę rinktis, seną ar naują jie nori skaityti.

„Kitas žmogus net negali pirkti knygos, jeigu mato, kad ji vartyta. Kitas nekreipia dėmesio ir jam maloniau nupirkti seną“, – pirkėjų požiūrių skirtumus komentavo I. Jurgulienė.

Ji pastebi, kad jaunimas itin vertina tam tikros tematikos knygų paieškas dovanoms, todėl radę tinkančią seną knygą, ją nedvejodami perka.

„Šiandien nupirko knygą apie indėniuką „Kiką“. Knygutė sena, aptriušusi, bet kur tu gausi dabar tą „Kiką“ pirkti?“, – pavyzdį apie senų knygų pirkėjus pateikė knygyno savininkė, pridūrusi, kad lankytojai jau pradeda teirautis, ar nebuvo atnešta tam tikra knyga.

 

Miesto gyventojai negaili pagyrų idėjai. S. Ulvikienės nuotr.

 

Dovanotos knygos – visiems

Moteris atskleidė ir dar vieną gražią mintį.

„Kai mums atneša knygas, mes teiraujamės, gal nori kažką padovanoti, bet ne knygynui. Mes įsipareigojame visas padovanotas knygas per Gargždų miesto gimtadienį, nuvežti į Minijos slėnį. Ten gyventojai, svečiai galės pasiimti sau norimą knygą dovanų. Mūsų šūkis – iš rankų – į rankas“, – idėją dovanoti knygas pristatė I. Jurgulienė.

Nors kol kas yra daugiau norinčių parduoti, nei nusipirkti seną knygą, pašnekovė tikisi, kad idėja pasklis plačiau ir gyventojai noriai pirks jau perskaitytas knygas. Taip pat, anot Gargždų knygyno šeimininkės, jau yra pažadėjusių padovanoti knygų.

Ji pasidžiaugė, kad Gargždų knygynas yra tapęs gyventojų traukos centru: po karantino sąlygų sušvelninimo atvėrus duris pirmieji lankytojai skubėjo čia tiesiog pabendrauti.

„Labai geranoriškai visi nusiteikę, jeigu būtume galėję, būtume galėję glėbesčiuotis“, – su šypsena apie savo grįžusius klientus pasakojo I. Jurgulienė.

Ji atskleidė ir kitą idėją – terasą, kuriame stovi knygyno lauko staliukai, puošti lauko gėlėmis.

„Šios gėlės yra iš prie Minijos esančių nešienaujamų pievų. Jos atspindi to momento žydėjimo tendencijas. Išsikėlėme sau užduotį – miestą puošti lauko gėlėmis, kurios labai tinka prie perskaitytų knygų lentynos", – apibendrino Gargždų knygyno šeimininkė.

 

 

 

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 635 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,