Mano Gargždai



Kaip dalyvauti viešuosiuose pirkimuose?

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pexels.com nuotr. Asociatyvi Pexels.com nuotr.

Viešųjų pirkimų galimybės naudingos ne tik verslininkams, kurie stengiasi pasiūlyti savo prekes arba paslaugas, tačiau taip pat ir organizacijoms, kurios disponuodamos valstybės lėšomis stengiasi gauti kuo daugiau, tačiau investuoti – kuo mažiau.

Žinoma, dalyvavimas tokiuose konkursuose reikalauja žinių, gebėjimų, kurie labai dažnai ateina su praktika, taip pat ir nuolatinio domėjimosi, kuris suteikia galimybę tapti konkurencingu, galiausiai, lojaliu kitiems verslininkams, kurie sutinka jungtiniu pagrindu teikti paslaugas.

 

Kas yra viešieji pirkimai?

Įmonės, kurios galvoja, kad dalyvavimas viešuosiuose pirkimuose jiems yra tinkamas pasirinkimas – turėtų kuo daugiau dėmesio skirti šio tipo veiklai. Nors internete galima rasti labai daug informacijos, tačiau papildomai siūlome tartis su specialistais, kurie padeda verslui tinkamai pasiruošti konkursui. Juk svarbus aspektas yra net ir savęs reprezentavimas, kuris reikalauja kur kas daugiau laiko, juolab, prieš kiekvieną pretendavimą gali reikalauti daugiau dėmesio, juolab, reikalauti specifinio pasiruošimo, kad variantas konkrečiai tiktų.

Visų pirmą – kas yra viešieji pirkimai? Viešieji pirkimai padeda tinkamai paskirstyti valstybės lėšas ir tuo pačiu užtikrinti, kad tam tikros įmonės suteiktos paslaugos arba prekės bus naudingos visuomenei. Tai gali būti veiklos organizavimas, kuris susijęs su parkais, ugdymo įstaigomis, pramogų erdvėmis. Tai vietos, kuriomis naudojasi ir kiekvienas iš mūsų, tad kuriamos – valstybės, tai yra kiekvieno iš mūsų, lėšomis.

Kadangi konkursai organizuojami vieši – suteikiama galimybė kiekvienam stebėti – kaip yra paskirstomos valstybės lėšos. Tai – patogu, paprasta ir garantuoja, kad viskas bus atliekama racionaliai ir naudingai.

 

Viešųjų pirkimų įstatymas

Viešieji pirkimai yra labai griežtai reglamentuoti ir reikia detaliai laikytis kiekvieno įstatymo, kuris garantuoja, kad viskas bus legitimu ir legalu. Detalesnę informaciją galima rasti internete, tad tai padeda sutaupyti daug laiko ir kur kas paprasčiau peržiūrėjus variantus rasti tai, kas Jums labiausiai tinka.

Žinoma, įstatymai kinta, tad taip pat labai svarbu kuo daugiau dėmesio skirti jų sekimui. Geriausia, kai savo komandoje verslas turi atsakingą asmenį, kuris prižiūri pokyčius ir tuo pačiu tinkamai į juos reaguoja. Tai reiškia, kad atsiranda įstatymų pakitimams – tuo pačiu koreguojami ir verslo žingsniai, kurie gali užtikrinti, kad rezultatas – patenkins lūkesčius.

 

Gera komanda – svarbiausia

Kiekvienam verslui svarbiausia, kad ji kasdien dirbtų su pačia geriausia komanda, kuri vieningai siektų tų pačių tikslų. O tos komandos sudarymas viešuosiuose pirkimuose dažniausiai papildomas nauju žmogumi, kuris yra atsakingas būtent už projektų rengimą, kad būtų galima dalyvauti konkursuose, kuriuose rengia valstybės organizacijos. Atsakingas žmogus turi ne tik rengti reikalingas dokumentacijas, tačiau taip pat dažniausiai jis yra tas tarpininkas, kuris dažniausiai atsako į visus organizacijoms kylančius klausimus. Taip pat kiekvienas verslas turi teisę klausti tam tikrų smulkmenų, kurios jam yra svarbios ir kuriose neatrodo aiškios sutartyse. Taip pat dažniausiai su organizacijomis kalba atsakingas žmogus, kuris ir palaiko glaudų bendravimą, kuris garantuoja – abi puses tenkinantį rezultatą.

 

Įvertinkite savo lūkesčius ir galimybes

Viešieji konkursai yra puiki galimybė verslui drąsiai žengti savo žingsnius ir tuo pačiu tapti konkurencingu. Blogiausia, kai dalyvaujama, tačiau įmonė nėra tikra, ar ji paslaugas bus gebi suteikti. Tokiu atveju dažniausiai vėliau pradedama dėvėtis iki smulkmenų, tad galiausiai visomis pusės lieka nusivylusios, kai to galima paprastai išvengti iškart apgalvojus savo verslo galimybes.

Galiausiai, kuo daugiau smulkmenų bus suderinta – tuo labiau poreikius patenkinantis rezultatas bus rastas. O tai ir yra svarbiausia, kad visos pusės liktų patenkintos paslaugomis arba prekėmis.

 

Reklama

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 260 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,