Mano Gargždai



Savivaldybės rekomendacija kultūros centrams – neorganizuoti renginių

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr.

Klaipėdos rajone, kaip ir visoje šalyje, įtampa, daugėjant koronaviruso susirgimų atvejų skaičiui, auga. Nerimą kelia 4 atvejai, susiję su viena Gargždų odontologijos klinika, COVID-19 diagnozuotas lopšelio-darželio „Gintarėlis“ auklėtiniui. Iš viso Klaipėdos rajone šiandien koronavirusine infekcija serga 15 asmenų. Dar pirmadienį Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas pareiškė, kad Savivaldybės pozicija – rekomenduoti kultūros centrams neorganizuoti renginių.

 

Ragina laukti pagerėjimo

Gargždų kultūros centras nusprendė atsisakyti tradicinės Obuolių šventės, tačiau Drevernoje numatyta Rudens lygiadienio šventė, vyks ir Europos paveldo dienų renginiai.

„Laikotarpis sudėtingas, kiekvienas renginys riziką didina, ačiū Dievui, Gargždų gimtadienis praėjo be incidentų. Nenumirsime be renginių, rekomenduojame geriau susilaikyti“, – žiniasklaidos atstovams teigė rajono vadovas.

Jis akcentavo, kad komercinių renginių organizatoriams nurodyti, kaip elgtis, negali, tačiau Savivaldybės biudžetinėms įstaigoms, kultūros centrams, rekomenduoja geriau atsisakyti renginių ir laukti pagerėjimo.

 

Savivaldybės kabinetai ištuštėję

Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktorius Artūras Bogdanovas taip pat informavo, kad Savivaldybė jau trečią savaitę derina darbus kabinetuose su nuotoliniu darbu.

„Ne pilna apimtimi, bet grįžome į pavasario režimą. Skyrių vedėjams rekomenduojame, kad kabinete dirbtų ne daugiau vieno darbuotojo“, – sakė A. Bogdanovas, pridurdamas, kad daugelis įgyvendina šią rekomendaciją, o darbuotojai, pagal susitarimą, dirba iš namų.

Anot jo, tai, žinoma, neužtikrina visiškos apsaugos, bet yra nebloga prevencija. Taip pat, pasak Savivaldybės vadovo, kaukių dėvėjimas susirinkimuose ir pasitarimuose taip pat yra privalomas.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 403 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,