Mano Gargždai



Jaunimą mokys politinio raštingumo

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Organizatorių nuotr. Organizatorių nuotr.

Klaipėdos miesto jaunimo politinio raštingumo lygis yra vidutinis – atskleidė Klaipėdos universiteto (KU) politologų vasarą atliktas tyrimas. Todėl rugsėjo 17 dieną jaunimas kviečiamas savo žinias pagilinti vyksiančiuose politinio raštingumo mokymuose Klaipėdos universitete, kuris yra vienas iš projekto „Klaipėda – Europos jaunimo sostinė 2021“ įgyvendintojų.

 

Auginama nauja rinkėjų karta

Pasak mokymų lektorės, KU politologės Gabrielės Burbulytės–Tsiskarishvili, mokymai skirti ne tik tiems, kurie jau turi teisę balsuoti artėjančiuose rinkimuose, bet ir tiems, kurie šios teisės dar neturi. „Pirmoji dalis skirta tiems, kurie gali balsuoti ir pagrindinių akcentų sudėliojimui: kodėl reikia eiti į rinkimus, kaip nepasiklysti politinių partijų ir kandidatų įvairovėje, į ką atkreipti dėmesį renkantis kandidatus“, – pasakoja lektorė.

Antroji mokymų dalis skirta moksleiviams, kur bus mokoma pažinti Konstituciją: „Per praktines užduotis mokysimės būti Konstitucijos kūrėjais, o kartu – ir jos kasdieniais vartotojais“, – politinių mokymų turinį pristato G. Burbulytė–Tsiskarishvili. Trečioji mokymų dalis skirta giliau analizuoti vietos savivaldos vietą šalies politinėje sistemoje ir tai darysime pasitelkdami Klaipėdos miesto savivaldybės pavyzdį.

 

Politinio raštingumo stoka atsiliepia kasdieniame gyvenime

Klaipėdos universitete vyksiančiuose mokymuose bus akcentuojama balsavimo teisės svarba, nulemianti gyvenimo kokybę šalyje ateinančius ketverius metus. Pasak KU Viešojo administravimo ir politikos mokslų katedros vedėjo Jaroslav Dvorak: „Svarbu suvokti, jog tie, kurie vilioja savo žinomumu sportinėje, pramoginėje veikloje, arba per paskutinį pusmetį yra tapę aktyviais visuomenininkais, nebūtinai bus geri Seimo nariai“.

„Suprantame, kad vienos dienos mokymai yra tik lašas jūroje, kad reikia nuolatinio darbo su jaunimu“ , – sako G. Burbulytė–Tsiskarishvili. Tačiau politinio raštingumo mokymuose bus siekiama suteikti bazinį išprusimą, kad jaunimas suvoktų, kad jų rankose yra jų pačių ir ateities kartų likimas.

Potilinio raštingumo mokymai vyks Klaipėdos universiteto Mažojoje auloje rugsėjo 17 dieną. Registracija: shorturl.at/ghvwF

Daugiau informacijos: www.chooseklaipeda.eu

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 598 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,