Mano Gargždai



Sąlytį su sergančiais COVID-19 turėjusiems rajono moksleiviams – privalomas tyrimas

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Pexels.com nuotr. Asociatyvi Pexels.com nuotr.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Klaipėdos departamento Gargždų skyriaus vedėja Aušra Syminienė naujienų portalą mano-gargzdai.lt trečiadienį informavo, kad daugiau atvejų, susijusių su Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazija bei Lapių pagrindine mokykla, nustatyta nebuvo. Visgi, atvejų daugėja ir Klaipėdos rajone: šiandien serga 26 gyventojai.

 

Epidemiologai rekomenduoja išsitirti

Primename, kad nustačius po 1-ą koronavirusu sirgusį darbuotoją Lapių pagrindinėje mokykloje dėl sąlyčio izoliuota 13 asmenų, „Vaivorykštėje“ – 58. Gimnazijoje nuspręsta, kad nuo spalio 13-osios iki 19 dienos visų trečių gimnazijos klasių moksleiviai mokysis nuotoliniu būdu.

„Nusprendėme, kad sąlytį turėję vaikai bus tiriami inkubacinio laikotarpio paskutinėmis dienomis, tai bus spalio 19–20 dienomis. Jeigu simptomai atsirastų anksčiau, jie turi skambinti 1808 ir tirtis anksčiau“, – informavo specialistė, pridurdama, kad yra manoma, kad abu darbuotojai koronavirusu užsikrėtė ne pačiose įstaigose, o atėjo jau sirgdami.

A. Syminienė akcentavo, kad dažnai žmonės abejoja, ar jiems tikrai reikia tirtis, susiduriama ir su kategoriškomis nuomonėmis, kad tyrimas yra nebūtinas.

„Mes turime atskirti – kai tu darai dėl savęs – gali nesitirti, bet, kai tu gali būti pavojingas visuomenei – privalai tirtis. Visuomenės interesas turi būti aukščiau tavo asmeninio noro ar nenoro“, – pabrėžė specialistė, atskleisdama, kad epidemiologai svarsto kiekvieno tyrimo būtinybę, tad jų sprendimai yra pagrįsti.

 

Dėkoja supratingiems žmonėms

Skyriaus vedėja nuoširdžiai dėkojo visiems žmonėms, kurie supranta situaciją, palaiko, elgiasi, kaip rekomenduojama.

„Toks sergamumas mūsų rajone rodo, kad didžioji dalis žmonių labai protingai elgiasi ir teisingai daug ką daro. Dėkoju tokiems žmonėms“, – sakė NVSC darbuotoja.

Pašnekovė atviravo, kad su kiekvienu, kvestionuojančiu tyrimų reikalingumą, tenka daug bendrauti, įrodinėti, aiškinti. Tai užima daug darbuotojų laiko ir energijos: „Norime, kad suprastų žmonės, kad dirbame dėl visų labo, jeigu patariame kažką, tikrai ne šiaip sau.“

Ji priminė, kad daugėjant atvejų, gyventojai tikrai turi apsvarstyti būtinybę lankytis tam tikrose viešose vietose, įvertinti, ar tikrai reikia organizuoti šeimos, giminių šventes, susibūrimus.

A. Syminienė informavo, kad dažnai susiduria ir su atvejais, kai Klaipėdos rajono gyventojai užsikrečia kitose savivaldybėse, arba atvirkščiai – kitų savivaldybių gyventojų susirgimai fiksuojami mūsų rajone.

„Buvo registruotas COVID-19 atvejis Skuodo gyventojui, kuris nuomojasi būstą ir gyvena Klaipėdos rajone. Šįryt buvo organizuota daugiabučio namo laiptinės dezinfekcija“, – vieną iš pavyzdžių pateikė specialistė.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 321 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,