Mano Gargždai



Žvyrkelis Melioratorių g. sulauks asfalto, atsiras ir naujos aikštelės automobiliams, takai

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Melioratorių g. atkarpa, kuri sulauks asfalto. A. RImkuvienės nuotr. Melioratorių g. atkarpa, kuri sulauks asfalto. A. RImkuvienės nuotr.

Gargžduose ir toliau pluša kelininkai ir netyla statybos technikos garsai. Pokyčių sulauks ir pietinės miesto dalies gyventojai. UAB „Patvanka“ Klaipėdos rajono savivaldybės užsakymu parengė Melioratorių gatvės pėsčiųjų, dviračių takų bei automobilių stovėjimo aikštelių statybos projekto projektinius pasiūlymus. Viešam visuomenės svarstymui jie bus pristatyti spalio 29 d. 17.15 val.

 

Projektiniuose pasiūlymuose pateikta informacija apie tai, kad 5,5 m pločio dvipusio eismo gatvė su asfalto danga atsiras nuo Melioratorių g. 21-o iki 27-o namo taip sujungiant esamą infrastruktūrą ir sudarant galimybę iš Melioratorių gatvės išvažiuoti į Dariaus ir Girėno gatvę.

Taip pat visu rekonstruojamos gatvės ilgiu numatoma įrengti ir statmenas važiuojamajai daliai automobilių stovėjimo vietas, jos būtų dengtos trinkelėmis.

Projekte taip pat numatoma įrengti dvi automobilių stovėjimo aikšteles – šalia Melioratorių g. 6-o namo numatoma įrengti 22 vietas, o P. Cvirkos gatvėje, šalia 37-o namo, kitoje gatvės pusėje, turėtų atsirasti 32 automobilių stovėjimo vietos.

Dviračių takai projektuojami nuo Pušų gatvės per kiemus ir projektuojamą gatvės atkarpą iki Melioratorių gatvės, taip pat nuo Melioratorių iki Klaipėdos gatvės ir nuo Dariaus ir Girėno gatvės iki P. Cvirkos gatvės, kertant J. Janonio ir Kastyčio gatves.

Pėsčiųjų takų atkarpos projektuojamos greta dviračių takų trasų, išskyrus atkarpą nuo Pušų gatvės iki projektuojamos Melioratorių gatvės su automobilių stovėjimo vietomis, kur jau yra esamas šaligatvis.

Kiek konkrečiai kainuos šių darbų atlikimas, paaiškės nupirkus rangos darbus, o tai, kaip jau anksčiau buvo sakęs Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Justas Ruškys, įvyks jau kitąmet. Po projektinių pasiūlymų viešinimo ir derinimo bus rengiamas techninis projektas, jis derinamas, tuomet reikės gauti statybos leidimą ir bus galima skelbti rangos darbų konkursą pagal parengtą projektą.

Projektinių pasiūlymų techninėje užduotyje pateiktos tik orientacinės sumos: 140 metrų gatvės įrengimui – apie 125 tūkst. eurų, pėsčiųjų-dviračių takų įrengimui (plotas apie 7500 kv. m) – apie 470 tūkst. eurų, automobilių stovėjimo aikštelių įrengimui (2700 kv. m) – apie 175 tūkst. eurų.

Šiuo metu taip pat parengti ir Kastyčio gatvės statybos darbų projektiniai pasiūlymai. Planuojami darbai atkarpoje, kuri prasideda ties sankryža su P. Cvirkos gatve ir tęsiasi apie 180 m.

Čia planuojama pakloti naują asfalto dangą, įrengti šaligatvius, automobilių sustojimo vietas, taip pat automobilių apsisukimo aikštelę prie lopšelio-darželio „Saulutė“. Projektinius pasiūlymus taip pat rengė UAB „Patvanka“, jie bus viešai pristatomi tap pat spalio 29-ąją, 17.15 val. Preliminari suma numatyta šios gatvės rekonstrukcijai – 190 tūkst. eurų.

Su projektiniais pasiūlymais galite susipažinti ČIA.

 

Projektiniuose pasiūlymuose pateikta schema

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 259 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,