Mano Gargždai



Rinkėjai ir toliau balsuoja dvigubai aktyviau: Gargždų apylinkių rinkėjų aktyvumas stebina

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr.

Per dvi išankstinio balsavimo dienas Seimo rinkimų antrajame ture rinkėjai demonstruoja dvigubai didesnį aktyvumą, nei pirmajame. Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, savo balsą jau atidavė 3,02 proc. rinkėjų (69 752), kai pirmajame ture per dvi dienas iš anksto balsavo dvigubai mažiau – 1,52 proc. (36 759). Spalio 19–20 dienomis Gargždų rinkimų apygardoje pilietinę poziciją pareiškė jau 3,58 proc. rinkėjų (1 265), kai pirmajame ture tai buvo padarę 1,75 proc. (617).

 

Išskirtinis aktyvumas fiksuojamas visose keturiose Gargždų rinkimų apylinkėse. Pirmojoje Gargždų apylinkėje iš anksto jau balsavo 7,33 proc. (306), antrojoje – 7,83 proc. (298), trečiojoje – 5,51 proc. (126), ketvirtojoje – 6,74 proc. (140) rinkėjų.

Iš anksto balsuoti bus galima iki ketvirtadienio vakaro nuo 7 iki 20 val.

 

Balsuoti – su kauke ir rašikliu

Rinkėjams, norintiems balsuoti visose išankstinio balsavimo vietose, jokia papildoma registracija nereikalinga, tereikia su savimi turėti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą, dėvėti nosį ir burną dengiančią apsaugos priemonę ir turėti asmeninį rašiklį.

Visose išankstinio balsavimo vietose gali balsuoti rinkėjai, nepriklausomai nuo jų deklaruotos gyvenamosios vietos. Išankstinio balsavimo vietose, skirtose tik saviizoliacijoje esantiems rinkėjams, gali balsuoti išimtinai tik saviizoliacijoje esantys rinkėjai (išskyrus rinkėjus, kuriems diagnozuota COVID-19 liga).

Spalio 21, 22 ir 23 dienomis balsavimas vyks specialiuosiuose punktuose: ligoninėse, socialinės globos ir rūpybos įstaigose, kariniuose vienetuose bei bausmių atlikimo vietose.

Spalio 23 ir 24 dienomis rinkimų komisijų nariai organizuos balsavimą rinkėjų namuose. Komisijos aplankys rinkėjus, sulaukusius 70 ir daugiau metų, dėl ligos nedarbingus žmones, neįgaliuosius, juos slaugančius asmenis ir rinkėjus, esančius saviizoliacijoje dėl COVID-19.

Pagrindinę pakartotinio balsavimo dieną – spalio 25-ąją rinkėjai savo pilietinę valią išreikšti kviečiami į savo rinkimų apylinkes, kurios darbą pradės 7 val. ryto ir balsavimą organizuos iki 20 val. vakaro.

Rinkėjams, patenkantiems į rizikos grupes, rekomenduojama ateiti rytinėmis balsavimo valandomis, t. y. nuo 7 iki 9 valandos ryto, kai balsavimo vietose būna mažiau žmonių. Į balsavimo patalpą taip pat patariama nesivesti kitų asmenų, kurie nebalsuoja, stengtis nesibūriuoti bei laikytis saugaus atstumo nuo rinkimų komisijų narių ir kitų rinkėjų.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 283 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,