Mano Gargždai



Ugniagesiai tikisi, kad ilgąjį savaitgalį gyventojai pasirūpins savo namų saugumu

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento nuotr. Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento nuotr.

Prasideda ilgasis savaitgalis. Kad artėjančio Helovino, Visų šventųjų ir Vėlinių dienos praeitų ramiai ir būtų išvengta aukų gaisruose, ugniagesiai prašo gyventojų atsargiau elgtis su ugnimi, nerūkyti lovose, nepalikti be priežiūros mažamečių vaikų.

 

„Kadangi šalyje siaučia koronavirusas ir vykti iš namų kažkur toliau nerekomenduojama, šiomis dienomis gyventojai turėtų labiau pasirūpinti savo namų saugumu, – sako Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Valstybinės priešgaisrinės priežiūros valdybos viršininkas Jūris Targonskas. – Būtų gerai, kad jie pasitikrintų, ar veikia jų autonominis dūmų detektorius, apžiūrėtų krosnis ir šildymo įrenginius. Taip pat reikėtų būti ypač atsargiems Helovino vakarą deginant žvakes, o statant šviečiančias dekoracijas ant palangių, saugoti, kad nuo jų neužsidegtų užuolaidos ar kiti daiktai. Taip pat neleiskite vaikams savarankiškai degti žvakių ar kitų Helovino atributų.“

Šiemet gaisruose jau žuvo 73 žmonės, pernai tuo pačiu metu žuvusiųjų buvo 57. Trisdešimt vienas žmogus žuvo dėl neatsargaus rūkymo (pernai per tą patį laikotarpį – 23), 13 – dėl neatsargaus elgesio su ugnimi, 10 – dėl krosnių, židinių bei dūmtraukių įrengimo ir eksploatavimo reikalavimų pažeidimų bei gedimų, 5 – dėl pašalinio ugnies šaltinio, 3 – dėl elektros įrenginių, prietaisų, elektros instaliacijos gedimų, 2 – dėl elektros įrangos įrengimo ir eksploatavimo taisyklių pažeidimų, 1 – dėl dujų, žibalinių, benzininių įrenginių, prietaisų eksploatavimo pažeidimo, 3 – dėl kitų priežasčių. Dar penkių žmonių žūties priežastys tikslinamos.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 252 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,