Mano Gargždai



Moterų A lygos finišas: „Banga“ – 4-oje vietoje

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Jurgitos Riekašienės nuotr. Asociatyvi Jurgitos Riekašienės nuotr.

Dvejomis rungtynėmis praėjusį penktadienį baigėsi 2020-ųjų Lietuvos moterų futbolo A lygos sezonas.

 

Įvertinus pasaulinę situaciją, tai jau yra nemažas pasiekimas. Tose dvejose rungtynėse buvo įmušti 7 įvarčiai, kurie lėmė, kad galutinėje rikiuotėje „Utenos Utenis“ užėmė penktą poziciją, ŠSG-FA „Šiauliai“ – šeštą.

„Žalgiris“-MRU. Vicečempionių titulą jau anksčiau užsitikrinusios sostinės futbolininkės paskutinėse sezono rungtynėse 5:1 sutriuškino Gargždų „Bangos“ ekipą ir taip atsirevanšavo už pralaimėjimą trečiajame rate. Du įvarčius nugalėtojoms pelnė Gabija Gedgaudaitė, po vieną – Ana Cheminava, Ugnė Lazdauskaitė ir Adrija Skudutytė. Vienintelį įvartį „tigrėms“ pelnė Dovilė Dockaitė.

Turbūt, kad jei ne tos trečiojo rato tarpusavio rungtynės, kuriose „Banga“ pasiekė sensacingą pergalę, „žalgirietės“ paskutinėse sezono rungtynėse tokios motyvacijos nebūtų turėjusios. Šiuo atveju, vilnietės varžoves pradėjo spausti nuo pirmųjų minučių ir per pirmojo kėlinio pirmąją pusę sukūrė tris puikias galimybes įmušti įvartį. Visgi, rezultatyviausia „žalgirietė“ U. Lazdauskaitė savaisiais šansais pasinaudoti nesugebėjo.

Vėliau G. Gedgaudaitė individualiu meistriškumu per vienuolika minučių pelnė du įvarčius bei iš esmės nusprendė rungtynių baigtį. Paskutinis taškas buvo padėtas sužaidus valandą, kai Vitalija Žatkina užsidirbo raudoną kortelę.

Galime prisiminti, kad trečiajame rate būtent V. Žatkina išprovokavo žalgiriečių kapitonę Laurą Ruzgutę, kuri tąsyk neatlaikė bei už smūgį buvo pašalinta iš aikštės.

Po tos raudonos kortelės žalgiriečių vyriausiasis treneris Karolis Jasaitis per dešimt minučių atliko keturis keitimus, po kurių vilniečių persvara dar labiau išaugo.

ŠSG-„Šiauliai“. Šiaulių merginos paskutinėms sezono rungtynėms turėjo sukaupti daugiau motyvacijos. Jei jos būtų sužaidusios bent lygiosiomis, galutinėje rikiuotėje jos būtų užėmusios ne 6, o 5 poziciją. Rungtynių metu jos sukūrė keletą pavojingų išpuolių, tačiau visais atvejais pritrūko užbaigimo. Kalbant apie geriausią „Šiaulių“ ekipos rungtynių žaidėją, tai neabejotinai ja tapo vartininkė Aušra Klevečkaitė. Jos pasitikėjimas savimi nuolat stabdė varžovių atakas.

„Kauno Žalgiris“. Prieš sezoną turėjusios tikslą – iškovoti antrąją vietą, „Kauno Žalgirio“ merginos šio tikslo nepasiekė. Dar ir prieš paskutines sezono rungtynes buvo aišku, kad ta antroji vieta iškeliaus į Vilnių. Nepaisant šios priežasties, motyvacijos komandai netrūko.

Grįžtant dar į pradžią, tai pasiruošimas šiai dvikovai „Kauno Žalgiriui“ buvo kitoks nei įprasta. Būrys žaidėjų buvo išvykusios į nacionalinę rinktinę, todėl pusė dvikovos dalių ruošėsi su Rimantu Viktoravičiumi Marijampolėje, kita pusė – su Mantu Babušiu Kaune.

Kai visos merginos susirinko paskutinei dvikovai, visos kalbėjo tik apie viena – kaip pergalingai užbaigti sezoną. Tą pavyko padaryti po vienintelio tikslaus Kamilės Vaičiulaitytės įvarčio.

„Labai sunkus sezonas. Pavasarį turėjome labai gerą pasiruošimą, tačiau koronavirusas išbalansavo, praradome formą, o sugrįžti buvo labai sunku. Nepavyko pasiekti tikslo, todėl dabar turėsime galimybę atsispirti nuo trečios vietos ir kitąmet pakilti aukščiau. Šiemet į komandą integravome daug jaunų merginų, kurių potencialas milžiniškas, todėl galime tikėti, kad kitąmet jos komandai duos dar daugiau naudos“, – reziumavo treneris Mantas Babušis.

 

Galutinė turnyro lentelė

Vt.

Klubas

Rung.

Perg.

Lyg.

Pral.

Įm. įv.

Pral. įv.

Įv. skir.

Tašk.

1.

FK Gintra-Universitetas

20

20

0

0

183

6

+177

60

2.

MFA Žalgiris-MRU

20

13

1

6

75

42

+33

40

3.

FK Kauno Žalgiris

20

12

1

7

68

28

+40

37

4.

FK Banga

20

8

2

10

34

68

-34

26

5

FK Utenos Utenis

20

2

1

17

18

127

-109

7

6.

Šiaulių SG-FA Šiauliai

20

2

1

17

6

113

-107

7

 

Rezultatyviausios lygos žaidėjos:

1. Rimantė Jonušaitė („Gintra-Universitetas“) – 48 įvarčiai

2. Kamilė Vaičiulaitytė (FK „Kauno Žalgiris“) – 30

3. Ugnė Lazdauskaitė (MFA „Žalgiris“-MRU) – 28

4. Jelena Cubrilo („Gintra-Universitetas“) – 25

5. Jessica Kohm Ayers („Gintra-Universitetas“) –17

6. Alika Isis Keene („Gintra-Universitetas“) – 14

7. Dovilė Gailevičiūtė („Gintra-Universitetas“) – 13

8. Gabija Toropovaitė („Gintra-Universitetas“) – 11

9–11. Ana Cheminava, Gabija Gedgaudaitė (MFA „Žalgiris“-MRU), Lijana Gedminaitė (FK „Banga“) – po 10

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 326 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,