Mano Gargždai



„Rekomenduok filmą“: portalo korespondentės Virginijos Šleiniūtės siūlomos kino juostos – terapija sielai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
V. Šleiniūtė. Asmeninio archyvo nuotr. V. Šleiniūtė. Asmeninio archyvo nuotr.

Rubriką „Rekomenduok filmą“ tęsiame su naujienų portalo mano-gargzdai.lt korespondentės Virginijos Šleiniūtės pasiūlymais.

 

Dėl pandemijos užsidarius kino teatrams negalime stebėti naujų kino juostų, tad karantino metas – puiki proga atsigręžti į tai, kas sukurta anksčiau, bet gal praslydo pro akis.

Rubrikoje „Rekomenduok filmą“ skaitytojai jau pateikė nemažai įvairių žanrų filmų, kurios pamatyti tikrai verta. Niūriu laikotarpiu geras filmas gali tapti puikia terapija, tad mano pasirinkime – šiek tiek dramos, paslapties, noro išgyventi ir kruopelytė komedijos.

 

„Nemiga“ (Insomnia, 2002 m.)

Psichologinis amerikiečių trileris, to paties pavadinimo 1997 m. norvegų filmo perdirbinys.

Filmas pasakoja apie du detektyvus vykstančius į nedidelį Aliaskos miestelį ištirti žiaurios septyniolikmetės žmogžudystės.

Miestelyje, kur saulė neteka ir nesileidžia, visiškoje prieblandoje tykodami nusikaltėlio, detektyvai pasimeta vienas nuo kito ir nuaidėjus šūviui miršta vienas iš jų… Vienas iš detektyvų per klaidą savo ginklu nušauna savo paties partnerį.

Policijai jis nusprendžia neprisipažinti ir pradeda „katės ir pelės žaidimą“ – pats imasi tirti žiaurią savo partnerio žmogžudystę. Jam į pagalbą atvyksta jauna miestelio detektyvė, turinti savo priežasčių išsiaiškinti, kas iš tiesų nutiko visa gaubiančioje prieblandoje…

 

 

„127 valandos“ (127 Hours, 2010 m.)

Biografinė išgyvenimo drama, pastatyta pagal trumpą Arono Ralstono autobiografiją Between a Rock and a Hard Place.

Filme pasakojama istorija apie kanjonininką Aroną Ralstoną, įstrigusį tarp akmenų siaurame Mėlynojo Džono kanjone. Norėdamas ištrūkti, vyras turėjo nusipjauti ranką – arba tai, arba mirtis. Istorija sukrečia, priverčia susimąstyti, ko žmogus gali griebtis, bandydamas išsigelbėti, išgyventi, išlikti.

Filmas buvo gerai įvertintas kritikų bei žiūrovų, taip pat buvo 6 kartus nominuotas Oskaro apdovanojimams.

 

 

„Pažadėk man!“ (Zavet, 2007 m.)

Serbų režisieriaus Emiro Kusturicos 60-ojo Kanų festivalio konkursinėje programoje dalyvavusi ir 29-ąjį Maskvos tarptautinį kino festivalį atidariusi smagi ir ironiška komedija, drama „Pažadėk man!“ – kino terapijos vaistas, užtikrinantis gerą nuotaiką.

Mažame kaimelyje ant kalvos gyvena vos keli žmonės. Tai – senelis Trifunas, jo anūkas, vardu Tsanė, mokytoja Bosa. Mokykla kaimelyje uždaroma, o senelis staiga pajunta mirties artėjimą.

Taigi nusprendžia išsiųsti anūką į miestą ir duoda 3 užduotis: parduoti vienintelę karvę Cvetką, nupirkti šv. Nikolajaus ikoną, susirasti būsimą žmoną.

Tačiau nuvykus į miestą užduotys nepasirodo itin lengvos. Tsanei tenka susidurti su mafijos bosu Bajo, nuo jo reikia išgelbėti mylimą merginą Jasną, kurią Bajo nori parduoti.

 

 

Mėgstantiems vakarus leisti su „Netflix“ siūlau šiek tiek mistikos – atkreipkite dėmesį į vokiečių serialą „Dark“.

 

 

Norite filmus rekomenduoti ir jūs? Susisiekite su mumis asmenine žinute feisbuke.

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 200 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,