Mano Gargždai



Devintą kartą išdalinti „Auksinių lempučių“ apdovanojimai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Gargždų krašto muziejaus atstovė ir jaunimo reikalų tarybos narys Henrikas SadauskasJaunimo reikalų tarybos nuotr. Gargždų krašto muziejaus atstovė ir jaunimo reikalų tarybos narys Henrikas SadauskasJaunimo reikalų tarybos nuotr.

Nors šiemet Klaipėdos rajono jaunimo apdovanojimai įgavo visai kitas spalvas ir formą dėl visiems puikiai suprantamų priežasčių, tai nesutrukdė Klaipėdos rajono savivaldybės jaunimo reikalų tarybai pratęsti gražios tradicijos ir jaunimo apdovanojimus suorganizuoti 9-ąjį kartą. Nuoširdžiai tikime, kad jubiliejinės „Auksinės lemputės“ 2021 metais bus ypač laukiamos, kad vėl galėsime švęsti ir džiaugtis kartu, kaip tai darėme kelis metus. Dėkojame, kad šiemet buvote ypač aktyvūs: teikėte apdovanojimams kandidatus ir už juos balsavote. Iš viso balsavime dalyvavo 3 399 žmonės.

 

Gruodžio 15 d. Jaunimo reikalų tarybos posėdyje patvirtinti Jaunimo apdovanojimų „ Auksinės lemputės 2021“ 6 nominacijų laureatai:

Metų jaunimo lyderis – Simona Striaukaitė

Projekto „Pa(si)matom“ bedraįkūrėja, „Eurodesk“ tinklo savanorė, Jaunimo savanoriškos tarnybos programos dalyvė. Simona kuria įvairius projektus, kurie motyvuoja jaunus žmones, supažindina juos su visomis jaunimo mobilumo galimybėmis, sprendžia pagrindines šių dienų jaunimo problemas. Organizuodama renginius įvairiuose miestuose Simona skleidžia žinią jaunuoliams, kaip gera nesėdėti vietoje, tapti puikiu komandos lyderiu ir nuveikti didžius darbus.

 

Metų savanoris – Charlotte Gedile Girgždis

Aktyvi, atsakinga ir veikli savanorė, kurios atlikti darbai turi išliekamąją vertę. Ji įsijungia į įvairias veiklas: ISM universiteto ambasadorė, „Gargždų krašto muziejaus“ savanorė, Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos viešųjų ryšių sklaidos klubo narė ir programos „Junior achievement“ dalyvė. Charlotte įgyvendino du projektus: „Gargždų krašto muziejaus“ internetinio puslapio vertimas iš lietuvių kalbos į anglų ir dokumentinio filmuko „Broliai Telšinskai partizaninio karo sūkuryje“ sukūrimas. Pastarasis projektas nominuotas „Vilnius Tech“ platformos AI projektinių darbų metu kaip geriausias dokumentinio žanro filmas. Jos iniciatyva įgyvendintas ir Lietuvos moksleivių sąjungos Ž.E.M.Ė projektas, dėl kurio gimnazijoje atsirado rūšiavimo konteineriai ir popieriniai maišeliai bandelėms.

 

Metų jaunimo organizacija – sporto klubas „Kuršis“

302-oji Jaunųjų kuršių kuopa laužo sėslią rutiną, organizuoja aktyvias veiklas jaunimui jau trečius metus. Be aktyvios fizinės veiklos, nariai ugdo sąmoningumą, pilietiškumą ir savanorišką baimių kontroliavimą.

„Mes akcentuojame domėjimąsi istorija, gyvą bendravimą. Fizinis aktyvumas yra svarbus, nes jaunimas didžiąją laiko dalį praleidžia mokyklos suole, mažai juda. Kai kurie turi žalingų įpročių, todėl stengiamės kiek įmanoma daugiau šviesti, diegti sveiko ir aktyvaus gyvenimo principus“, – teigia būrelio vadovas Aidas Kryževičius.

 

Metų jaunimo rėmėjas – Klaipėdos rajono laikraštis „Banga“

Daugybę metų neatlygintinai dalinasi jaunimo straipsniais, iniciatyvomis ir renginių reklamomis, ugdo jaunųjų žurnalistų kartą, laikraštyje yra sukurtas specialus puslapis „Jaunimo erdvė“, skirtas jaunimo iniciatyvų sklaidai. Vykdo iniciatyvą apdovanojant 5 geriausiai egzaminus išlaikiusius rajono abiturientus.

 

Metų jaunimo iniciatyva – Gargždų šonaslydis

„Gargždų šonaslydis“ – tai draugų bendruomenė susirinkusi vardan „drifto“. Iniciatoriai – Matas Petrauskas ir Jonas Jurevičius pasakoja: „Šiais metais surengėme keletą treniruočių. Didžiausias mūsų renginys vyko per Gargždų gimtadienį, kuriame mums padėjo komanda iš Gargždų atviro jaunimo centro. Renginio metu žiūrovų skaičius viršijo tūkstantį žmonių. Tiek nesitikėjome, kitam kartui reikėtų daugiau savanorių, kuriems būtų įdomu prisidėti ar patiems pasiūlyti naujų idėjų. Siekiame įtraukti daugiau jaunimo į veiklas, susijusias su automobilių sportu bei renginių organizavimu“.

 

Aktyviausias karantino metu – Gargždų atviras jaunimo centras

Centras rūpinasi jaunais žmonėmis ir jų tėvais karantino metu: organizuoja nuotoliniu būdu konkursus su galimybe laimėti prizus, edukacines veiklas, psichologijos nuotolinius mokymus jaunuoliams, teikia individualias bei grupines konsultacijas (emocines, psichologines, anglų kalbos, sveikos gyvensenos, namų darbų užduočių atlikimo ir kt.), organizuoja įvairias įdomias veiklas ne tik jaunuoliams, bet ir suaugusiems (pvz. Kahoot žaidimai), integruoja tarptautinius savanorius į miesto ir rajono gyvenimą. Ypatingai gerai įvertintas vienas didžiausių centro vykdytų projektų karantino metu „Jauno žmogaus pasaulis“.

 

 Jaunimo kūrybiškumo skatinimo konkurso nugalėtojai.

 

Jaunimo reikalų taryba tradiciškai organizavo ir Jaunimo kūrybiškumo skatinimo konkursą. Šiemet 150 Eur premijomis apdovanoti net 4 nugalėtojai, kurie 2019–2020 metais pelnė apdovanojimus tarptautiniuose ir respublikiniuose konkursuose bei festivaliuose.

Tai klubo „Rolina“ sportinių šokių pora Ugnė Bliujūtė ir Einoras Degutis, Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijos bei Gargždų muzikos mokyklos auklėtinė Urtė Lotužytė, Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos ir Gargždų muzikos mokyklos mokinė Justina Dirgėlaitė.

Jaunimo reikalų taryba kartu su jaunimo reikalų koordinatore bei Jaunimo savanorišką tarnybą organizuojančia organizacija padėkojo ir įteikė visoms Klaipėdos rajone akredituotoms savanorius priimančioms organizacijoms (14 org.) atminimo lenteles, kuriose pažymima, kad ši organizacija dirba su Jaunimo savanoriškos tarnybos savanoriais.

Dėkojame tų organizacijų paskirtiems kuratoriams, kurie sudaro sąlygas ir deda pastangas, kad jauni savanoriai ne tik įgytų naujų įgūdžių bei žinių, bet ir gautų Jaunimo reikalų departamento pažymėjimą, kuris suteikia 0,25 balo stojant į aukštąsias mokyklas. Šiais metais 40 mūsų rajono jaunuolių dalyvavo Jaunimo savanoriškoje tarnyboje. Visos savanorius priimančios organizacijos dirba su savanoriais neatlygintinai, todėl manome, kad šis darbas su jaunimu yra labai reikšmingas ir svarbus.

Kadangi šiemet negalėjome suorganizuoti šventinio vakaro jaunimui, tai laureatus apdovanojome individualiai. Taip pat yra kuriamas edukacinis vaizdo klipas apie tai, kaip kiekvienas jaunas žmogus gali prisidėti prie jaunimo politikos kūrimo Klaipėdos rajone ir kokios galimybės čia jo laukia.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 261 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,