Mano Gargždai



Ministrė A. Bilotaitė: atšvęskime Naujuosius metus taip, kad kitąmet galėtume susitikti be kaukių

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
A. Bilotaitė. Vidaus reikalų ministerijos nuotr. A. Bilotaitė. Vidaus reikalų ministerijos nuotr.

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė kviečia žmones Naujuosius sutikti namuose bei susilaikyti nuo nereikalingo judėjimo į miestų centrines erdves. Pasak ministrės, pastarųjų dienų susirgusiųjų koronaviruso infekcija skaičiai dar kartą signalizuoja, kad kovai su pandemija būtinos bendros piliečių pajėgos ir kiekvieno iš mūsų atsakingas elgesys.

 

„Visiems noriu palinkėti kantrybės, sąmoningumo ir susitelkimo. Atšvęskime Naujuosius metus taip, kad kitąmet galėtume susitikti be kaukių, – sako vidaus reikalų ministrė. – Dėkoju Lietuvos žmonėms, kurie supranta, kaip svarbu šiuo laikotarpiu saugoti save ir artimuosius, ir likti namuose. Taip pat reiškiu padėką ir pareigūnams, kurie šiuo šventiniu laikotarpiu pasiaukojančiai dirba savo darbą. Ypatingą dėmesį noriu atkreipti į šaulius, kurių neatlygintina pagalba ne tik policijai, bet dabar jau ir medikams yra neįkainojama.“

Pasak ministrės A. Bilotaitės, skaičiai rodo, kad pareigūnai pastarosiomis savaitėmis dirbo ne veltui – automobilių keliuose žymiai sumažėjo, nors tenka pripažinti, kad virš 30-ties tūkstančių automobilių, kuriuos pareigūnams teko apgręžti, rodo, kad galbūt dar ne visai įvertiname, kaip svarbu nenuvežti savo artimiesiems ir draugams neprašytos dovanos „covido“ pavidalu.

Gruodžio 23–27 d. savaitgalį pareigūnai nepraleido 16 485 transporto priemonių, surašyti 525 protokolai už karantino pažeidimus (iš jų – 50 – už judėjimo tarp savivaldybių pažeidimus). Gruodžio 16–27 dienomis registruota 31 414 neįleistų transporto priemonių, surašyti 953 protokolai už karantino pažeidimus (iš jų – 75 – už judėjimo tarp savivaldybių pažeidimus).

Primename, kad savaitgalį nuo gruodžio 31 d. 13 val. iki sausio 3 d. 21 val. budės 670 policijos ekipažų, dar 250 ekipažų – kontrolės postuose, taigi visoje Lietuvoje savaitgalį patruliuos 920 ekipažų. Judėjimo kontrolei tarp savivaldybių vykdyti papildomai dirbs dar 60 policijos ekipažų, kurie tikrins judėjimo teisėtumą.

Per šį savaitgalį dirbs apie 7200 policininkų, kuriems talkins ir kitų Vidaus reikalų ministerijos statutinių tarnybų – Valstybės sienos apsaugos, Viešojo saugumo, Finansinių nusikaltimų tyrimo – pareigūnai, taip pat ugniagesiai gelbėtojai, prisidės ir policijos rėmėjai, Šaulių sąjunga bei karo policija.

Policija tradiciškai organizuos stacionarius kontrolės postus visų šalies savivaldybių centrų prieigose, kuriuose bus kontroliuojamos įvažiuojančios į miestus transporto priemonės.

Policija taip pat kreipėsi į šalies savivaldybes neorganizuoti masinių Naujųjų metų sutikimo renginių ir riboti eismą centrinių aikščių prieigose. Didžioji dalis savivaldybių administracijų pritarė policijos iniciatyvai ir ėmėsi atitinkamų priemonių riboti judėjimą. Policijos pareigūnai savivaldybėms visapusiškai padės suvaldyti žmonių būriavimąsi.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 288 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,