Mano Gargždai



Administracijos direktorius Artūras Bogdanovas persigalvojo – lieka poste

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Artūras Bogdanovas. Feisbuko nuotr. Artūras Bogdanovas. Feisbuko nuotr.

Šiandien neeiliniame Klaipėdos rajono tarybos posėdyje turėjo būti svarstomas klausimas dėl Administracijos direktoriaus Artūro Bogdanovo atleidimo, tačiau meras Bronius Markauskas informavo, kad vakar dieną A. Bogdanovas paprašė jo pareiškimą trauktis iš pareigų laikyti negaliojančiu. Šis klausimas ketvirtadienį nebebuvo svarstomas – bendru sutarimu išbrauktas iš darbotvarkės.

 

Primename, kad apie pasitraukimą pastarasis pranešė gruodžio 17 d. Paskutinė darbo diena jam turėjo būti sausio 15-oji.

Kaip vieną iš atsistatydinimo motyvų A. Bogdanovas buvo įvardijęs pasikeitusius koalicijos tikslus, esą neatsižvelgiama į jo prašymą užtikrinti finansinį pamatą komandos stiprinimui, darbuotojų kvalifikacijos kėlimui.

„Čia ne tik mano noras, čia – būtinybė, keliame aukštus tikslus ir koalicijos programa yra labai ambicinga. Normalu, jeigu vadovas prašo kompetencijų kėlimui užtikrinti kažkokio pamato, šiuo atveju – finansinio. Stiprinome savo funkcinius skyrius, tai reiškia, kad ieškome aukštos kvalifikacijos darbuotojų, nes norint tokius projektus įgyvendinti, normalu, kad reikia kelti kvalifikacijas“, – kiek anksčiau sakė A. Bogdanovas, užsiminęs, kad paskelbus apie pasitraukimą, koalicijoje nuomonės šiuo klausimu pradėjo keistis.

Sausio mėnesį A. Bogdanovas sulaukė iniciatyvų, raginančių likti poste. Verslininkai išplatino peticiją, kviečiančią tęsti pradėtus darbus, ją pasirašė 213 gyventojų. Taip pat sniege „Minijos“ progimnazijos stadione buvo užrašytas didžiulis prašymas „Artūrai, pasilik“, tikėtina, taip pat adresuotas Administracijos vadovui.

„Nesitikėjau, nebuvau pasiruošęs tokiam palaikymui, pirmiausia – iš visuomenės, ir taip pat iš koalicijos. Tokiomis sąlygomis mano sprendimas yra logiškas, turiu stiprų palaikymą tęsti darbus“, – portalui mano-gargzdai.lt motyvus atsiimti prašymą dėl atleidimo dėstė Administracijos vadovas.

Pasiteiravus, ar idėja stiprinti komandą buvo išgirsta valdančiosios koalicijos partnerių, A. Bogdanovas sakė: „Ši idėja sulaukė palaikymo, koalicija yra vieninga ir artėjančiame Tarybos posėdyje sausio mėnesį bus keletas pasiūlymų, atsvelgiant į tai. Didėja pajamos šių metų, tad tvirtinant biudžetą perskirstysime strateginį veiklos planą, pagrindines eilutes. Akcentų bus keletas naujų – tiek dėl atlyginimų, ir pavaldžioms įstaigoms, ir administracijai. Jie bus plačiau – už savaitėlės.“

 

Opozicija išvadino cirku

Neeiliniame Tarybos posėdyje opozicijos atstovas Sigitas Karbauskas išvadino visą šią situaciją cirku, šou.
„Šis klausimas parodė du dalykus – vienas, kad mūsų rajone nėra laisvos žiniasklaidos, yra tik propagandistai, kurie save vadina žiniasklaidos priemonėmis, taip pat – kad valdančiojoje daugumoje nėra sutarimo iki galo. Tikrai darbai stoja, apie 0,5 mln. galime prarasti Kultūros namams. Mums, kaip opozicijai, reikia stebėti, nes tokie cirkai ir šou tikrai nieko gero neduos. Ar vienas ar kitas (Administracijos direktorius – aut. past.) – mums nesvarbu, nes nuo vilko ant meškos gali užšokti. O ta peticija – tik 200 balsų, kai dėl daugiafunkcio 3 000 pasirašė, jums buvo mažas skaičius", – nuomonę rėžė S. Karbauskas.

Pasipiktinimo situacija neslėpė jo kolega, visuomeninio rinkimų komiteto „Kuriam kartu" narys Viktoras Kura. Pastarasis nusprendė nusišalinti dėl klausimo išbraukimo iš darbotvarkės svarstymo.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 402 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,