Mano Gargždai



VMG grupė Klaipėdos rajone statys Pramonės inovacijų parką

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Vizualizacija Vizualizacija

Uostamiesčio prieigose pradedamas statyti moderniausias Baltijos šalyse Pramonės inovacijų parkas. Projektą vysto tarptautinė investicinė VMG grupė, investicijos į jį sieks iki 22 mln. eurų. Čia planuojama skurti per 150 naujų aukštos pridėtinės vertės darbo vietų.

 

Pramonės inovacijų parkas rengiamas Klaipėdos rajone, Dirvupių kaime, greta automagistralės Vilnius–Klaipėda. Oficiali projekto statybų pradžia numatoma šių metų pavasarį. Pramonės inovacijų parkas veiklą turėtų pradėti po metų, 2022 m. pavasarį.

Pasak investuotojo, vienintelio VMG grupės akcininko Sigito Paulausko, modernus ir į 4.0 kartos technologinę revoliuciją orientuotas projektas prisidės prie šalies konkurencingumo didinimo.

„Inovacijos ir aukštosios technologijos yra atsakymas, kaip kurti proveržį pramonės sektoriuje. Todėl į šio projekto kuriamą vertę žiūrime plačiai. Jis atvers naujas galimybes didinti pramonės našumą, padės kurti naujus gaminius eksportui, ugdys specialistus, skatins pramonės ir mokslo, aukštųjų technologijų sričių bendradarbiavimą. Sėkmingai įgyvendinus projektą Klaipėda turėtų virsti tarptautiniu pramonės inovacijų centru“, – sako investuotojas.

Inovacijų parke bus gaminami standartiniai ir nestandartiniai automatinių sistemų gaminiai pramonei, metalo konstrukcijos, bus vykdoma pramoninių robotizacijos sprendimų integracija į gamybai skirtus technologinius įrenginius.

Jame bus įrengta per 300 darbo vietų, iš kurių naujų planuojama sukurti daugiau kaip 150.

Suplanuotas statinių plotas sieks 17.580 kv. metrų, iš kurių 15.560 kv. metrų sudarys gamybinės – sandėliavimo patalpos, 3.736 kv. metrų – administracinės patalpos ir 1.684 kv. metrų – techninės, administracinės patalpos. Bendras Inovacijų parko plotas sieks kiek daugiau nei 20.980 kv. metrų.

Inovacijų parke taip pat bus įkurta 400 kv. metrų mokymo erdvė, kurioje veiks pramonės inovacijų laboratorija ir bus ugdomi nauji specialistai. Šią veiklą planuojama vykdyti bendradarbiaujant su šalies aukštojo ir profesinio mokymo įstaigomis.

Unikalus elipsės formos pastatas suprojektuotas taip, kad ne tik darniai ir estetiškai papildytų kraštovaizdį, bet ir atspindėtų projekto veržlumą bei inovatyvumą.

Diegiami inovatyvūs technologiniai sprendimai užtikrins, kad čia vykdoma veikla būtų draugiška aplinkai.

Šiuo metu VMG grupę sudaro 25 įmonės, kuriose dirba daugiau nei 4.500 darbuotojų. Kompanijų produkcija eksportuojama į daugiau kaip 40 pasaulio šalių.

Asociacija „Investor‘s Forum“ VMG grupės tvarias ir pridėtinę vertę šalies ekonomikai kuriančias investicijas įvertino skirdama 2019 metų investuotojo apdovanojimą.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 377 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,